Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ANKETA

Za SNS 40,1 posto, slede DS sa 12,5 i SPS sa 10,4

Autor: Tanjug | 01.06.2013 - 09:31:00h | Komentara: 8

Kada bi parlamentarni izbori bili održani u nedelju, ubedljivo najviše glasova, 40,1 posto, dobila bi SNS, ispred DS koja bi osvojila 12,5 posto i SPS sa 10,4 posto, pokazuje najnovije istraživanje javnog mnjenja koje je sprovela agencija "Faktor plus".

Cenzus bi, kako prenosi subotnja "Politika", prešli DS S sa 7,8 posto i LDP sa pet posto, a ispod crte bi bili URS sa 4,8 posto, manjine i PUPS sa po 4 posto itd.

Vučić  razgledao  i oružje

Najpopularniji: Aleksandar Vučić | Foto: A. Stanković

 Na pitanje koji stranački lideri vam ulivaju poverenje, gde je bilo moguće više odgovora, Aleksandar Vučić je dobio 64 posto glasova, Ivica Dačić 26, Dragan Đilas 21, Boris Tadić 16, Vojislav Koštunica 15, a Bojan Pajtić 11 posto.

Za ulazak u EU u potpunosti, opredelio se 51 posto ispitanika, za ulazak u Uniju, ali ne po svaku cenu, 23 posto, dok 26 odsto nije za ulazak u EU.
Na pitanje šta presudno utiče na izbor kada je u pitanju stranka za koju glasa, čak po 91 posto anketiranih je naveo ekonomski razvoj zemlje i suzbijanje kriminala i korupcije, a samo jedan procenata manje se odlučio i za dobre zarade i tržišnu pravdu.
Socijalna pravda i solidarnost je važna za 76 posto ispitanih, mir i politička stabilnost 75 posto, uključenje u EU 57, rešavanje pitanja Kosova 25 posto i razvoj demokratije 18 posto.
"Faktor plus" je istraživanje sproveo tokom maja, na uzorku od 1.140 ispitanika.
Poslednji komentari
  • RODRIGEZ Vreme: 01.06.2013 09:45h

    Bogami, ovo miriši na to da će premijer biti iz DS, a to bi bio Đilas...

  • Viki975 Vreme: 01.06.2013 09:49h

    Totalno neprofesionalno i smesno da se svaki dan kroz medije provlace neke cifre o popularnosti stranaka,pa se pitam da li je naprednjacima to najbitnije da li imaju procenat vise ili manje to treba da ostave za izbore,a sada da se pokazu na delu i opravdaju poverenje biraca

  • Ivana Vreme: 01.06.2013 09:58h

    SNS nije Vučić, a poplularnost ima samo on, ostalima ne bih rekla da je narod zadovoljan.

  • Comel Vidra Vreme: 01.06.2013 10:20h

    Ne znam zašto ali mi je nešto mnogo 12,5% za DS. Ko bi to toliko glasao za njih. Podsećam da je na izborima u Staroj Pazovi za 116 odbornika u Savetima MZ DS dobio dva (2) mandata. SPS tri (3), DSS šest (6), Pokret za Pazovu devet (9), SNS devedesetčetiri (94) i ostali dva (2). Tako da ovo od 12,5% nije realno u trenutnom vremenu. Uradite vi to ponovo ali zađite malo po manjim sredinama a ne samo po centru Beograda.

  • Dunja Vreme: 01.06.2013 10:25h

    Vi definitivno niste normalni više. Kad kažem vi mislim na političare. Dokle više ove agencije da žive na našoj grbači? Mi hoćemo posao, hoćemo mirno da idemo ulicama, hoćemo da imamo bar koliko toliko život dostojan čoveka, a ne da se svakodnevno divimo nekim vaših rejtinzima. Fuj!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP