Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NAROD SAD OVAKO MISLI

Za SNS 43%, a uz DS 17% birača!

Autor: Blic | 29.03.2013 - 09:10:00h | Komentara: 4

Kada bi u nedelju bili održani vanredni parlamentarni izbori SNS bi osvojila 43 odsto glasova birača, a slede DS sa 17 i SPS sa 15 odsto osvojenih glasova, pokazuje najnovije martovsko istraživanje agencije Strateški marketing.

Anketa

Prema ovim podacima, blizu 60 odsto građana bi se pojavilo na izborima, a cenzus bi prešli još LDP i DSS sa po pet odsto podrške.

Srpska radikalna stranka, koja je prošlog meseca bila na ivici cenzusa, sada je ispod cenzusa i ima tri odsto glasova, kao i URS i Savez vojvođanskih Mađara, dok stranka Dragana Markovića Palme ima dva odsto podrške. Na jedan procenat glasova su PUPS, LSV, Dveri i partije Vuka Draškovića i Velimira Ilića.

Da je najveći problem građana Srbije nezaposlenost, smatra čak 47 odsto ispitanika, devet odsto smatra da su male plate glavni problem, dok je pitanje korupcije najvažnije za sedam odsto građana. Da su ekonomija i pitanje Kosova najznačajniji, veruje samo šest odsto građana. Bez obzira na to, 43 odsto građana veruje da Srbija ide dobrim putem, dok 37 odsto ne misli tako. Zanimljivo je da su najveći skeptici po pitanju dobrog pravca Srbije glasači LDP i DSS. Ali i pored tog optimizma, 58 odsto ispitanika ne veruje da će im standard biti veći u narednoj godini, 21 odsto veruje da će naredne godine imati više para, dok 19 odsto smatra da će im biti gore.

Kada su u pitanju stavovi građana Srbije o Evropi, mišljenja su podeljena. Kada bi se danas organizovao referendum za ulazak Srbije u EU, 48 odsto glasalo bi za, dok bi protiv bilo 29 odsto građana. Ali, na pitanje kakvo je vaše mišljenje o EU, negativan odgovor ima 48 odsto građana, dok 22 odsto ima lepe reči za EU. Još lošije je prošao glavni pregovorač EU za Kosovo Ketrin Ešton o kojoj pozitivno mišljenje ima samo sedam odsto građana, dok 59 odsto ima negativno mišljenje o visokoj predstavnici Unije.

Najveći prijatelj Srbije, prema ovom istraživanju, ubedljivo je Rusija sa 43 odsto pozitivnih i 19 odsto negativnih odgovora, slede Nemačka sa 15 odsto pozitivnih i 53 odsto negativna, SAD sa devet odsto pozitivnih i 65 odsto negativnih, dok o NATO samo šest odsto građana ima pozitivno mišljenje, a 78 odsto negativno.
Poslednji komentari
  • Milovan S Nikolić Sombor Vreme: 29.03.2013 09:43h

    Prikažite jednom u tim istraživanjima koliko je nas koji nismo za nijednu od stranaka. Ovo izbegavate jer vas plćaju oni koji imaju a imaju samo oni o kojima rado pišete i izvodite rezultate kopji su najblaže rečeno lažni. Nas koje vi ignorišete ima najviše i kada bi zakon dozvolio da mi koji nismo u pregledu posle izbora formiramo vlast preko imana i prezimena svih ka ndidata od lokala do vrha imali bismo ono što Srvbiji nedostaje 50 godina -lafitimnu narodnu odgopvornu vlast.

  • Nenad Tosic Vreme: 30.03.2013 00:30h

    Sta!? DVERIMA dajete 1 %? E,nazadnjaci, mnogo ste jadni!! Sto se bre toliko plasite DVERI? Cemu toliki strah...

  • Bucko Vreme: 31.03.2013 03:05h

    Nema potrebe da se žuri sa izborima i bespotrebno razbacuje novac. Vučić ima pune ruke posla i samo neka nastavi kako je krenuo. Onda će mu biti svejedno kada će se održati izbori. Narod prepoznaje uloženi trud da se građanima obezbedi bolja budućnost!

  • Darko Vreme: 31.03.2013 18:13h

    Narod misli da mora da pmlati kaparisane plaćenike, da ukine model vlasti i da postavi namesnika!!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP