Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SOCIJALISTI KRENULI U BITKU ZA PARTIJSKE FUNKCIJE

Zagrađanin pakuje kofer za povratak u vrh SPS!

Autor: S. Vojinović | 22.07.2014 - 07:30:00h | Komentara: 12

Vladimir Zagrađanin, kum Ivice Dačića i nekadašnji direktor Socijalističke partije Srbije, kandidovaće se za neku od najviših funkcija u stranci. Među dvadesetak funkcionera SPS-a koji će biti u trci za potpredsednike stranke, pored kadrova koje je Dačić već otpisao, naći će se još i Dejan Radenković i Đorđe Milićević, otkriva „Alo!”. Zagrađanin, kog je „proslavila” afera „Kofer”, potvrdio je za „Alo!” svoju kandidaturu.

Kum nije  dugme: Zagrađanin

Kum nije dugme: Zagrađanin | Foto: Goran Srdanov

- Ukoliko dobijem podršku baze, a verujem da hoću, sigurno ću se kandidovati za neku visoku poziciju u stranci. Da li će to biti mesto potpredsednika, člana Predsedništva ili nešto drugo, još ne znam. U svakom slučaju, ne izlazim na crtu kumu Ivici, koji je zreo političar, on je broj jedan, tako da je svaka druga kandidatura za predsednika stranke gubljenje vreme - kaže Zagrađanin.

Jedini kandidat za predsednika: Dačić

Jedini kandidat za predsednika: Dačić | Foto: Oliver Bunić

 
Podsetimo, Zagrađanin je uhapšen 11. januara 2006. godine u stanu tadašnjeg viceguvernera NBS Dejana Simića gde se pojavio u društvu Ivice Dačića. Policija je upala 15 minuta nakon što je Dačić napustio stan i zatekla kofer sa 100.000 evra. Simić i Zagrađanin su u međuvremenu oslobođeni optužbi za primanje mita, a Dačić se u postupku pojavio kao svedok. Ipak, pred sudom je priznao da je stan napustio nakon poziva tadašnjeg generalnog sekretara Vlade Dejana Mihajlova.

Pored Novice Tončeva, koji je dan ranije za „Alo!” izjavio da će ući u trku za mesto potpredsednika, na istoj listi naći će se još najmanje dvadesetak imena.
-Iako svi oni za sada „tvrde pazar”, ja sam siguran da će svi sadašnji Dačićevi najbliži saradnici pokušati da zadrže svoje pozicije. Pre svih one koje je Dačić već precrtao, a to su Milutin Mrkonjić, Slavica Đukić Dejanović, Branko Ružić, ali i Žarko Obradović, Dijana Vukomanović, Dušan Bajatović... Pored njih, u trku za potpredsednike ući će još poslanici Dejan Radenković i Đorđe Milićević, dok je Aleksandar Antić već viđen za zamenika predsednika SPS-a - kaže sagovornik „Alo!” iz vrha SPS-a.

Inače, prema statutu SPS-a, predsednik i članovi Glavnog odbora biće izabrani na kongresu stranke koji će biti održan 14. decembra. Opštinski odbori i predsednik predlažu kandidate za funkciju potpredsednika. Međutim, predsednik SPS-a na kraju odlučuje ko će mu biti potpredsednici, a jednog od njih imenuje za svog zamenika.

Očarala šefa: Vukomanovićeva

Očarala šefa: Vukomanovićeva | Foto: Božidar Petrović

„Ivica slab na Dijanu”

- Za razliku od većine kandidata za potpredsednike koji mogu da namaknu podršku baze, Dijana Vukomanović to verovatno neće moći. Ona je pre četiri godine izabrana za potpredsednicu jer je Ivica kao predsednik lično predložio i postavio. Nikome nije jasno zašto je on toliko slab na Dijanu. Većina u stranci je ne voli, jer je tek posle 5. oktobra ušla u SPS i odmah je dobila visoke pozicije. Ipak, ne bi bilo iznenađenje da Vukomanovićeva i bez podrške članstva bude ponovo potpredsednik - priča izvor „Alo!”.

Poslednji komentari
  • Stari Vreme: 22.07.2014 01:32h

    Zanimljivo štivo,naročito za dobre poznavaoce situacije u i oko SPS. Zagradjanin nije Vladimir već Vladan,nije Dačićev kum već blizak prijatelj i neko čija je uloga u Dačićevom ustoličenju na vrh stranke,dobro poznata svim tadašnjim Dačićevim konkurentima. I napokon,pa baš je dišlo vreme da se i Vkada i još neki malo zapostavljeni vrate na isti način jako je i Dačić postao šef,a to je, kandidaturom i glasovima baze. Baš lepo za nas koji verujemo u budućnost SPS.

  • Mićaga Vreme: 22.07.2014 01:41h

    Ajde be brkajte stvari. Zagradjanin,Tončev i Dijana ne pripadaju istom ešalonu. Zagradjanin je bivši Direktor SPS čija je uloga u dovodjenju Dačića na mesto Predsednika SPS, dobro poznata svim tadaš¡njim Dačićevim konkurentima.

  • Boutique Vreme: 22.07.2014 01:44h

    Pa to smo čekali, a sigurno je da i Ivica to jedva čeka. do sada je bio okružen klimoglavcima a sa Vladanom dobija novu energiju

  • Milanko iz VaroÅ¡i Vreme: 22.07.2014 01:46h

    Vlada Zagradjanin je više uradio za svoj zavičaj zadnjih nekoliko godina,nego svi potpredsednici zajedno. I treba da bude u vrhu stranke.

  • @gromada Vreme: 22.07.2014 01:48h

    Nije Dačićev kum ali je veliki igrač i izuzetan čovek.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP