Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NOVA RUNDA

Završen sastanak Dačića, Vučića i Dinkića

Autor: B92 / Beta | 30.07.2013 - 12:22:00h | Komentara: 1

Novi sastanak lidera SNS, SPS i URS, na kome su razgovarali o rekonstrukciji, počeo je danas oko podneva, a Dačić će se obratiti novinarima oko 17 sati.

Ivica Dačić

Ivica Dačić | Foto: Marko Đurica

Lideri koalicije su se sreli juče u Vladi Srbije, razgovarali nešto više od četiri sata, ali nakon toga nije bilo izjava niti saopštenja.
Beogradski mediji pišu da je ostanak ministra finansija i privrede i lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića u Vladi Srbije neizvestan.
Na naslovnim stranama od srede, beogradski listovi pišu da pristankom da razdvoji ministarstvo finansija i privrede Mlađan Dinkić nije obezbedio ostanak u Vladi Srbije.

Aleksandar  Vučić je naišao  na dobrodošlicu  čelnika i navijača  Partizana

Aleksandar Vučić

List Politika je objavio, pozivajući se na izvore iz kabineta premijera Ivice Dačića, da je predsednik SPS na sastanku trojice lidera trebalo Mlađanu Dinkiću da saopšti da rekonstrukcija vlade podrazumeva njegov odlazak s ministarske funkcije.
Kako saznaje B92, neizvesno je, međutim, da li će najveća stranka u vladajućoj koaliciji - SNS prihvatiti ovakav scenario.
U URS-u nisu želeli da daju zvanične izjave, ali iz izvora bliskog toj stranci B92 saznaje da "je ostanak URS-a u vladi bez Mlađana Dinkića isto toliko realan kao i ostanak SPS-a bez Ivice Dačića".
Kao još jedan svoj ustupak posle ostavke Milutina Mrkonjića, Dačić je pokazao spremnost da "izbaci na talon još jednu smenu" iz svojih redova-ministra prosvete i nauke Žarka Obradovića, pišu Večernje novosti.

Mlađan Dinkić

Mlađan Dinkić | Foto: Željko Šafar

"Socijalsti su računali da bi ovim rokadama mogli da dobiju jak resor finansija ukoliko bi morali da se odreknu policije", navode Novosti.
Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić pozvao je premijera Dačića da sledi primer Aleksandra Vučića i i odrekne se pozicije ministra unutrašnjih poslova.
"Ni Vučić ni Dačić nisu verovali da će Dinkić popustiti, pristati na razdvajanje svog resora i smenu najbiližih saradnika. Nakon što je to učinio, Dačić je zatražio da se Dinkić odrekne najdragocenije funkcije ministra finansija. Međutim, on će pre izaći iz vlade nego pristati na to", prenosi list reči svog izvora.
Poslednji komentari
  • miroslav bs Vreme: 30.07.2013 15:15h

    Dinkicu gotovo je... Vucicu smeni i ostale koji su krali,samo napred svi te podrzavaju!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP