Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

JOŠ NISU POZNATI DETALJI...

Žbogar predložio kako da se reši problem oko mosta u Mitrovici

Autor: Tanjug | 17.06.2015 - 21:54:00h | Komentara: 0

Specijalni predstavnik Evropske unije u Prištini Samuel Žbogar je učesnicima tehničkog dijaloga u Briselu predočio način da se prevazidje spor oko mosta u Mitrovici, saopštila je večeras Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini.

Maja Kocijančić | Foto: Printscreen Youtube

Maja Kocijančić | Foto: Printscreen Youtube

- Žbogar je kao predsedavajući radne grupe za most obema stranama predočio tehničku procenu i dao sugestije za prevazilaženje problema, navela je Kocijančič u saopštenju za medije, ne ulazeći u detalje Žbogarovih predloga.

Tehnički dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, u kome beogradsku stranu predvodi direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, a prištinsku potpredsednica kosovske vlade Edita Tahiri počeo je u ponedeljak razgovorima o telekomunikacijama, a juče i danas glavna tema je bio most preko reke Ibar koji spaja severni i južni deo Kosovske Mitrovice.

Na tom mostu su kosovski Srbi postavili žardinjere i proglasili "Park mira", dok prištinska strana traži da se park ukloni jer ometa slobodno kretanje između dva
dela grada.
Učesnici u dijalogu nisu danas davali izjave za medije, a Đurić je juče optužio Tahiri da neodmerenim i netačnim izjavama o toku razgovora ometa proceš normalizacije i zatražio od predstavnika EU da tome stanu na put.
Kocijančič je najavila da će se razgovori o mostu nastaviti u ponedeljak, 22. juna, a dan kasnije bi u Briselu trebalo da se sastanu predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Isa Mustafa.

U međuvremenu, radne grupe će u sedištu Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) u Briselu razgovarati o drugim temama, kao što su energetika i telekomunikacije, stoji u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP