Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VUČIĆ PORUČIO FEDERIKI MOGERINI

Želimo da budemo deo evropske porodice

Autor: Alo/Agencije | 27.03.2015 - 15:03:00h | Komentara: 3

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini o, kako je rekao, svim važnim pitanjima za Srbiju koja je na evropskom putu. EU spremna za otvaranje poglavlja sa Srbijom ove godine, rekla je Mogerini.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Razgovarali smo o svim otvorenim pitanjima, o dijalogu sa Albancima, ekonomskim reformama, reformama u oblasti vladavine prava, rekao bih, na iskren, otvoren i sadržajan način - rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

Srbija želi da bude deo evropske porodice, rekao je premijer i istakao želju naše zemlje da ispuni brojne obaveze koje su pred njom.
- Istakao bih privrženost Srbije nastavku evropskog puta i zahvalan sam podršci koju dobijamo od gospodje Mogerini, ali i zahvalnost jer nismo uvek po svakom pitanju morali da se slažemo - rekao je Vučić.
Srbija, dodao je, ne želi da bude teret Evropskoj uniji, već želi da bude deo porodice evropskih naroda i tako ćemo se "ponašati i ubuduće".

Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je da EU vidi evropsku budućnost Srbije i da je spremna da prva pregovaračka poglavlja budu otvorena ove godine.

- I moja glavna poruka ovde je ne samo da je Srbija čvrsto na putu ka Evropskoj uniji, već i da je Unija spremna na otvaranje pregovaračkih poglavlja ove godine. To je od uzajamnog značaja - rekla je Mogerini.

Ona se zahvalila Vučiću na liderstvu, posebno kada je reč o sprovođenju ekonomskih reformi, sprovođenja dogovora iz Brisela, kao i na napornom radu na polju evropskih inetegracija.

- Budite uvereni da sam ja lično spremna i da je EU spremna da pređemo kilometre koji su pred nama zajedno - naglasila je visoka predstavnica.

Ona se zahvalila Srbiji na načinu na koji predsedava OEBS-u, kao i i na učešću u misijama EU širom sveta.

- Predsedavanje OEBS-u je veoma važno za EU, imamo dobru saradnju, a vlada je pokazala spremnost da pojača tu saradnju - rekla je Mogerini.

Poslednji komentari
  • aleksa Vreme: 28.03.2015 16:50h

    Ove izbore treba bojkotovati. Perfidnost. "naprednih" nema kraja. Tako bi da zavladju celom zemljom ! Dosta je njihovih ujdurmi ! Otpor, ili opsti izbori, ili nista !

  • Batocinac Vreme: 29.03.2015 08:13h

    Kada cete kod nas ovo je prevrsilo sve mere

  • Lune Vreme: 29.03.2015 20:41h

    VEĆ sledeće godine, realno je, Hrvatski sabor usvojiće zakon po kojem će svako ko kaže da je oružani sukob u Hrvatskoj devedesetih bio građanski rat a "Oluja" etničko čišćenje, završiti u zatvoru najmanje pet godina. Ma, to je neko zezanje? Nije. Neko neozbiljan glasno razmišlja? Ni to. Predlog je stigao od predsednika Županijskog suda u Zagrebu, Ivana Turudića, koji će, to je gotovo sigurno, u sledećoj vladi Hrvatske (parlamentarni izbori su krajem ove godine) sesti u fotelju ministra pravde, jer po svim istraživanjima te izbore dobiće HDZ, a Turudić je njihov igrač. Istinita priča o karakteru rata u Hrvatskoj, o "Bljesku" i "Oluji", Medačkom džepu, zločinu u Sisku... privodi se kraju a da još nije ni uzela maha. Nikolić, Vučić, Dačić...moraće od početka iduće godine da zaborave na "Oluju" i dobro pripaze da im se u priči o raspadu Jugoslavije ne omakne kvalifikacija "građanski rat u Hrvatskoj".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP