Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KULMINIRAO SUKOB UNUTAR DS-A

Žestok fajt Pajtića i Ješića

Autor: Maja Keranović | 03.07.2014 - 11:05:00h | Komentara: 2

Demokratska stranka od gubitka izbora 2012. godine kao da se specijalizovala da urušava i uništava samu sebe.

U trci: Bojan  Pajtić

Bojan Pajtić | Foto: Robert Getel

Ni nakon nedavne izborne skupštine DS-a, kada je na čelo te stranke došao Bojan Pajtić, podele i sukobi ne jenjavaju. Sukob koji je ovih dana kulminirao je onaj na relaciji Goran ješić - Bojan Pajtić.

Ješić je na jučerašnjoj sednici AP Vojvodina razrešen sa mesta pokrajinskog sekretara za poljoprivredu. Međutim, to razrešenje nije prošlo bez teških optužbi Ješića, koji je, inače, potpredsednik DS-a, na račun Pajtića, koji ne samo da je predsednik pokrajinske Vlade već i lider DS-a.
Naime, Ješić je za jučerašnji “Blic” kazao da Pajtić želi da ga smeni i da je razlog za to novac namenjen odbrani od poplava. On je rekao i da je za tu smenu saznao u sredu iako je, kako navodi, dogovor bio da ostavku na funkcije podnese 15. jula, kada se bude vratio sa odmora.

- Do tada bi trebalo da budu okončani svi poslovi u vezi sa poplavama, ali i plaćanja vodoprivredi, što neće biti moguće bez mog potpisa - ispričao je Ješić i kazao da će na taj način novac ostati u pokrajinskom budžetu i neće biti isplaćen vodoprivrednim preduzećima koja su radila na odbrani od poplava.

- Razlog je, kako sam obavešten, što sam isposlovao rebalans bez Pajtićeve saglasnosti - istakao je Ješić za čije razrešenje su glasala 63 poslanika, dok opozicione partije nisu glasale za taj predlog.

Predsednik pokrajinske vlade i lider DS Bojan Pajtić rekao je juče rekao da to nije “klasično razrešenje”, da je Ješić u javnosti u mnogo navrata govorio da je podneo ostavku, te da je kazao da mu je 17. juni poslednji dan rada u vladi.
- Naglašavam da se radi o konstatovanju ostavke koju je Ješić dao, a da li će na njegovo mesto doći kadar iz DS ili neke druge stranke to je stvar dogovora u narednom periodu... Nema razloga za bojazan da sredstva namenjena vodoprivrednim preduzećima neće biti usmerena za sanaciju štete uzrokovane poplavama - rekao je Pajtić.

Ne zna se da li je i  gradonačelnik Inđije  upoznat sa slučajem:  Goran Ješić

Goran Ješić | Foto: Nenad Mihajlović

Ješić se juče oglašavao i na Tviteru, pa tako i naveo da se po pojedine poslanike slala službena vozila u Nemačku da budu na skupštini i glasaju, pa čak, mada više ironično, predložio da bi Boris Tadić mogao da ga zameni u Vladi Vojvodine.

Mnogi visoki funkcioneri DS-a juče nisu želeli za “Alo!” da komentariše sukob na relaciji Ješić - Pajtić, koji očigledno nije samo sukob na relaciji sekretar-primijer već i potpredsednik-predsednik navodeći samo da su neprijatno iznanađeni time što se dešava. Oni retki koji su juče želeli zvanično da govore su Milan Popović sekretar DS-a i Radoslav Milojičić Kena, zamenik predsednika Izvršnog odbora DS-a.

- Ne mogu da prihvatim da se u javnosti iznose stvari koje se dešavaju unutar porodice, odnosno unutar stranke. Takav tip problema trebalo bi da ostane unutar stranke i da se u tim okvirima i rešava - kaže Popović za “Alo!”.
Milojičić ističe da je Ješićeva izjava sramna.

- Mislim da je sramna izjava Gorana Ješića jer želi da predstavi sukobe unutar DS-a, koji u ovom trenutku ne postoje sem sukoba Gorana Ješića sa samim sobom- navodi Milojičić.

Ješićeva ostavka

Goran Ješić, koji je javno podržavao Dragana Đilasa u trci za lidera stranke i bio njegov kandidat za potpredsednika stranke, još je sredinom maja najavio da će podneti ostavku na mesto sekretara pokrajinske Vlade ako Pajtić pobedi na stranačkim izborima. Isto veče kada je Pajtić došao na čelo DS-a, 31. maja, Ješić se oglasio na Tviteru navodeći da podnosi ostavku.

- Ja ću podneti ostavku, a lična stvar Bojana Pajtića je da li će je prihvatiti ili ne - rekao je Ješić 2. juna. Što se tiče obavljanja stranačke funkcije potpredsednika, Ješić je tada kazao da se to ne dovodi u pitanje jer su ga izabrali članovi DS-a. Onda je 9. juna, kada je objavljeno da će baš taj dan podneti ostavku, Ješić naveo da se njegova ostavka nalazi na Pajtićevom stolu, ali i istakao da će on otići nakon što obezbedi novac za isplatu vodoprivrednim preduzećima.
Već 17. juna je “Blicu” potvrdio da mu je 16. jun bio poslednji radni dan u pokrajinskoj vladi. Međutim, 18. juna Ješić daje izjavu Beti da će sutra (19. juna) podneti ostavku na funkciju, ukoliko bude usvojen rebalans pokrajinskog budžeta, jer će to biti garancija da će biti nadoknađena šteta vojvođanskim vodoprivrednim preduzećima, koja su bila uključena u borbe protiv poplava.
Skupštine Vojvodine 19. juna usvojila je predlog Pokrajinske vlade o rebalansu vojvođanskog budžeta za ovu godinu.
Poslednji komentari
  • Marija Vreme: 04.07.2014 09:46h

    E naka si mu rekao Kene, pa covece kada si ti glasnogovornik Ds, onda je ovo kraj Zamislite coveka koga S, Palanka ne moze da vidi kritikuje JESICA. Sramota

  • Paor Vreme: 04.07.2014 20:49h

    Hoće li već jednom u Srbiji netko osnovati pravu paorsko-seljačku stranku koja bi trebala biti druga, treća stranka u Parlamentu Srbije!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP