Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

„Špigl“ o srpskim političarima

Žive u luksuzu dok narod gladuje!

Autor: | 31.08.2012 - 21:22:00h | Komentara: 0

Bahanalije srpskih političara pale su u oči i evropske javnosti. Uticajni nemački nedeljnik “Špigel” piše o luksuznom letovanju ministra prosvete Žarka Obradovića, planinarenju Čedomira Jovanovića na Akonkagvi, luksuznoj vili u koju je preselio lider Demokratske stranke stranke Boris Tadić, novom stanu Vuka Jeremića i luksuznoj zgradi u koju je investirao potpredsednik DS Dragan Šutanovac.

Turska

Turska

-Dok građani Srbije moraju da štede, politički vrh živi u raskoši i luksuzu, što voli i da pokaže. Iako je Srbija jedna od najsiromašnijih zemalja Evrope, beogradski listovi su objavili fotografije koje ilustruju lagodan život vodećih političara - piše “Špigl” pozivajući se na srpske medije.


Nemački list prenosi da su objavljene fotografije kidera LDP čiji odmor u Južnoj Americi košta više desetina hiljada evra, dok prosečna plata u Srbiji iznosi 400 evra. “Špigl” se osvrnuo i na luksuzno luksuzno letovanje ministra prosvete Žarka Obradovića u Turskoj dok, s druge strane, u zemlji, u kojoj je svaki treći nezaposlen, sve više ljudi i ne pomišlja na bilo kakav odmor.

Toma boju nabacio u Beleku u Turskoj!

Nemački list propustio je i najnoviju vest da je srpski predsednik Tomislav Nikolić odmarao u turskom letovalištu Belek. Prema medijskim navodima Tomina želja bila je da odmor provede u rodnoj Bajčetini ali se sa tim nije složila supruga Dragica koja je želela malo promene koja će po njenom mišljenju prijati i predsedniku.

-Ove nedelje je objavljena i vest da se bivši predsednik Srbije i predsednik opozicione Demokratske stranke Boris Tadić uselio u luksuznu vilu u kojoj stanarina iznosi od 4.000 evra mesečno. Stanarinu plaća njegova partija. Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac investirao je u izgradnju luksuznog stambenog naselja, a da nije podneo dokaz o poreklu novca.
Istovremeno, srpska država je duboko zadužena i bori se sa budžetskim deficitom od 2,2 milijarde evra. Na sve to dolaze stotine miliona evra gubitaka preduzeća u vlasništvu države - piše “Špigl”. Novinar ovog uglednog magazina prenosi i da je bivši ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, koji danas zarađuje oko 1.000 evra i, prema sopstvenim tvrdnjama, ne raspolaže nikakvom imovinom, kupio u Beogradu luksuzni stan u vrednosti od pola miliona evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP