Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RASKOL

Živković: I Đilas je kriv za krah DS!

Autor: Milica Dakić | 17.08.2012 - 09:51:00h | Komentara: 6

Zoran Živković, bivši premijer i za sada jedini najavljeni protivkandidat Borisu Tadiću na predstojećim stranačkim izborima, složio se sa Draganom Đilasom da nije vreme da se politika vodi u “kupaćim gaćama”, ali smatra da je za stanje u stranci i Đilas odgovoran.

- Naravno da nije vreme da DS ovo leto provodi u “kupaćim gaćama”! Ali besmisleno je da o tome govori zamenik predsednika stranke, koji se na toj poziciji ne nalazi slučajno. Nije on levo smetalo, pa da se čudi stanju u stranci. Đilas i Tadić su, slikovito rečeno, jedno telo sa dve glave, tako bi bar trebalo da bude - kaže za „Alo!“ Živković, koji je uveren da odgovornost treba da se podeli na ravne časti.

Zoran Živković optužuje Đilasa

Zoran Živković optužuje Đilasa | Foto: Dalibor Danilović

 
- Kome Đilas može da prebaci krivicu kada je s pozicije zamenika lidera za stanje u stranci i on odgovoran bar 49,9 odsto! Kriza traje otkad ga je Boris Tadić doveo u DS, zajedno sa ostalim „poslovnim ljudima“. Kome on prebacuje? Predsedniku odbora iz Crne Trave možda? Pa to je smešno! Da se razumemo, nije mi namera da branim Tadića... Njih dvojica su zajedno proćerdali poslednjih osam godina, a ne poslednja tri meseca. Ali nije ni uspeh Đilasa toliki da se njime kiti. Koliko se sećam, Demokratska stranka vodi Beograd od 1997. godine, i to veoma uspešno! Mi smo glavni grad uspešno vodili i bez Đilasa, živeo je Beograd i bez njega. Jedino ako se kao glavne zasluge uzme najskuplji most koji je osmi prioritet za život prestonice ili preskupa rekonstrukcija Bulevara?! - bez zadrške je odgovorio bivši premijer.

Vrh Demokratske stranke juče je potpuno ignorisao packe koje je za svoj minuli tromesečni (ne)rad dobio od zamenika lidera i gradonačelnika Dragana Đilasa. Koliko je situacija u Demokratskoj stranci dovedena do usijanja, svedoči i činjenica da se dvojica najbitnijih ljudi u stranci već duže vreme nisu sreli i trenutno je na snazi svaki prekid komunikacije!
Stefanović za čistku u stranci!

- Netačno je da niko nije kriv i da se ništa loše nije desilo. Mnogo se loših stvari desilo. Mi moramo izvući pouke iz poruka koje smo dobili od građana 20. maja i da se s novom snagom uspravimo i povedemo Srbiju u jednom boljem pravcu nego što smo je vodili do sada i sigurno boljem pravcu nego što je vodi ovaj režim. Srbiji treba jak, promenjen, reformisan, očišćen DS jer nam treba jaka, snažna argumentovana opozicija ovakvoj vlasti i ja sam siguran da ćemo naći snage da to uradimo - izjavio je Stefanović.

- Tadić vešto izbegava svaku mogućnost da se za sada sretne ili direktno suoči sa Đilasom. Njih dvojica već duže vreme nemaju nikakvu komunikaciju, čak ni telefonsku, ali takvo stanje neće moći dugo da traje i uskoro bi moglo da dođe do njihovog sastanka - objašnjava izvor „Alo!“ iz vrha DS-a.
Da je nekada najjača stranka u Srbiji zapala u ozbiljnu krizu, na čijem se rešavanju ozbiljno ne radi, još jednom je pre dva dana potcrtao Dragan Đilas. On je stranačke saborce slikovito upozorio da nije vreme da Demokratska stranka ovo „leto provodi u kupaćim gaćama“, jer se navršilo 100 dana od dva izborna poraza, a da se još pred članstvo nije izašlo sa analizom uzroka i posledica takvog epiloga.
On je podsetio i vrh stranke da je vreme da se izađe iz obamrlosti i paralize.
Ipak, kompletan stranački vrh juče se potpuno oglušio o teške reči zamenika predsednika stranke. Potpredsednica Jelena Trivan nije odgovarala na pozive i SMS-ove, a kako smo saznali, ona se i dalje nalazi na odmoru. Za razgovor nisu bili raspoloženi ni ostali funkcioneri. 
Poslednji komentari
  • smilkja Vreme: 10.11.2012 19:26h

    SLATKO ME JE NASMEJALA IZJAVA GOSPODINA ZIVKOVICA. UVEK SAM GA DOZIVLJAVALA KAO KOMICARA , A NE KAO OZBILJNOG POLITICARA

  • svetlana Vreme: 19.12.2012 00:07h

    eh , smiljka , smiljka .... zuta si k'o smilje ...

  • nedjo Vreme: 12.03.2013 21:32h

    e samo jos ovaj polusvet opet falio

  • BORKO Vreme: 27.08.2013 17:37h

    ma zdravo bre!

  • Narodna pesma Vreme: 19.10.2013 11:07h

    Obrase se vinogradi dole kraj Topole, doslo vreme da se uzme koji koga vole. Ljubismo se, grlismo se, ko slavuji mladi, kolko smo se mi voleli znaju vinogradi........

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP