Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BIVŠI PREMIJER OPLEO PO SNS

Živković: Ovo je vlada amatera

Autor: Beta | 09.03.2015 - 12:33:00h | Komentara: 7

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je danas da je izjava ministra finansija Dušana Vujovića o poskupljenju struje nastavak "loše operetske predstave" Vlade Srbije koja je, kako je ocenio, amaterska i nesposobna.

Zoran Živković

Zoran Živković

- Ta izjava i pokušaj da ne uplašite građane novim poskupljenjem tako što ćete da sakrijete poskupljenje struje do poslednjeg trenutka kada morate da im kažete, nastavak je jedne loše operetske predstave koju vlada Aleksandra Vučića sprovodi već treću godinu - rekao je Živković agenciji Beta.
Kako je ocenio, aktuelna Vlada Srbije je vlada na nervnoj bazi, pa verovatno misli da je i narod na nervnoj bazi i da će efekat biti bolji ako mu ne kažete na vreme nego ga "prepadnete".
Živković je istakao da se s Medjunarodnim monetranim fondom (MMF) pregovara, ali da MMF nije nikakav sudija sa neba koji određuje kakve će ovde biti cene niti bilo koje druge uslove za taj aranžman.
- U pregovorima vi možete da izborite ono što je najbolje za vas. Ako je nužno da poskupi struja, onda je neophodno to reći građanima na vreme da mogu da se spreme za novu sezonu. Sigurno je da postoje uslovi da se smanje troškovi u EPS pre svega zbog viška radnika i bahatog ponašanja u javnim nabavkama - precizirao je Živković.
On je podsetio da je 2003. godine kada je bio premijer, MMF tražio poskupljenje od 10 odsto i da je tada nadjen način da se naprave uštede unutar EPS od 10 odsto zbog čega nije došlo do poskupljenja struje, a aranžman sa MMF je bio zaključen.
Vujović je u intervjuu za "Politiku" od nedelje kazao da je vest o poskupljenju struje od 15 odsto od aprila ove godine tek nedavno javno potvrđena, jer vlada nije htela da objavljuje program dogovoren s Medjunarodnim monetarnim fondom dok Bord direktora MMF-a ne usvoji i
objavi taj program.
- Ima puno drugih razloga, nema investicija, poskupljenja su tu, kriminal raste, nije završeno nijedno ozbiljno suđenje, nijedna od 24 sporne privatizacije, nije učinjen napredak prema Briselu. Ova vlada je amaterska i nesposobna i treba da podnese ostavku - ocenio je bivši premijer.
Poslednji komentari
  • siniša Vreme: 09.03.2015 13:09h

    Svaka čast.Pa Vladu imamo da olakša život građanima a ne da se kriju iza MMF-a.Krili su poskupljenje grejanja a opravdavali oprečnim izjavama sada je el energija na redu.Šta nas sve iza zavese čeka.Pravosuđe u haosu .Radni sporovi se vode po 15 godina.Gde to još ima???!!!

  • milan Vreme: 09.03.2015 14:04h

    Da li ovaj covek ima obraza da ikoga kritikuje,imao je sansu da nesto uradi dobro za ovu zemlju,nista nije uradio sem za sebe licno,psssst!

  • borchaSRS Vreme: 09.03.2015 14:22h

    Odakle Živkovicu pravo da nazivajuci SNS amaterima, vređa nas prave amatere.

  • Lovac007 Vreme: 09.03.2015 21:56h

    Zivkovic to onako iz iskustva kaze da je neko amater. Da li se seca sta je bio kad je dosao na vlast? Svoje iskustvo nek zadrzi za sebe!

  • Samo vas popsmatram Vreme: 10.03.2015 06:49h

    Živkovića smatram običnim blebetalom koji u politici nije uspeo ništa ali za sebe sve- napljačkao se doboljno za tri života. Ipak, donekle je u pravu. Samo je ovu vladu trebao da nazove još ispravniji imenom- oni nisu samo amateri nego i izdajnici i pljačkaši! Opljačkaše narod smanjujući penzije i plate, lažu gde stignu i koga stignu, zadužuju i dalje naše praunuke, banče, putuju i provode se po svetu, bogate se na grbači već gladnog naroda. Ni sam više ne znam, kako ih nazvati jednim zajedničkim imenom!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP