Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ODLUČIO

Živković pravi
novu stranku

Autor: Fonet | 05.11.2012 - 12:10:00h | Komentara: 14

Zoran Živković, bivši premijer i zamenik predsednika Demokratske stranke (DS) u vreme Zorana Đindića potvrdio je u izjavi za Radio B92 da izlazi iz DS i najavio da će pokušati da napraviti novu stranku.

Živković je to najavio pošto je Boris Tadić u nedelju na sednici Glavnog odbora DS, izjavio da odustaje od kandidovanja za predsednika DS i da će najverovatnije biti počasni predsednik stranke.
Živković je rekao da je ovakav rasplet kraj Demokratske stranke, kakva je stvorena pre više od 20 godina i da je ovo posebno kraj Demokratske stranke, kakvu je vodi Zoran Đinđić.

Zoran Živković optužuje Đilasa

Zoran Živković nazvao buduću stranku "novom opcijom" | Foto: D.Danilović

"Ostajem u politici jer posao zbog kojeg sam u nju ušao i zbog kojeg je osnovana Demokratska stranka nije završen i to mi ne daje za pravo da ostanem van politike", rekao je Živković.
On je dodao da siigurno neće ući ni u jednu od postojećih stranaka jer pored toga što ima loše mišljenje o aktuelnoj DS, "sve ostale stranke su još gore".
Živković je rekao da će pokušati da napravi novu stranku, koja će biti dostojna da nastavi tamo gde je DS stala pre osam godina.
"Postojeće stranke ne mogu da ostvare ciljeve zbog kojih sam ja ušao u politiku i što je još važnije zbog čega je i nastala Demokratska stranka", istakao je Živković.
Potrebno je, prema njegovim rečima, napraviti novu stranku sa ljudima koji se do sada nisu kompromitovali u svom političkom radu ili u svom životu, sa pre svega novim ljudima na političkoj sceni, koji će imati novu energiju,
novu hrabrost i nove ideje, "koje će dovesti do toga da ostvarimo ono zbog čega se desio 5. oktobar, a ciljevi 5. oktobra još nisu ostvareni".
Živković je naglasio da ta nova stranka neće biti nikakav pojedinačni, niti kolektivni spasilac Srbije nego će biti još jedna opcija o kojoj će građani moći da razmišljaju kada odu na glasanje.
Poslednji komentari
  • Kaja Vreme: 05.11.2012 14:14h

    Gospodine Zivkovicu cisto me interesuje da li cete uspeti u toj nameri i kakav vam je politicki program.ako nastavite kao Tadic necete daleko dogurati.

  • Mademoiselle Vreme: 05.11.2012 16:30h

    Nova nada Srbije! :D

  • OMT Vreme: 05.11.2012 16:53h

    Nije Zoki otisao zato sto mu tako nalazu moralna i demokratska nacela,vec zato sto je ostao praznih saka.Jadnicak se nije uklopio u trgovinu funkcijama :D

  • novica952 Vreme: 05.11.2012 21:10h

    To se moglo i očekivati posle neuspelog pokušaja Živkovića da preuzme vođenje DS i da se na velika vrata vrati u politička zbivanja Srbije. Kako je verovatno procenio da najnovijim zbivanjima u DS-u ima dosta nezadovoljnika koji su spremni za prelazak u novu partiju i to verovatno kadrova sa jakim političkim iskustvom odlućio se da zabopravi plavo žute boje i okrene se novoj stranci sa novim programom i novom idelogijom koju će sam sa nekoliko istomišljenika i kreirati. Koliko će u tome uspeti i da li će postati pandan DS-u pokazaće vreme koje dolazi.

  • Nakica Vreme: 05.11.2012 22:06h

    Zar i ti gospodine Zivkovicu da napustis stranku.Sta ce demokrate bez tebe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP