Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

REAGOVANJE

Živković: Tužiću Tadića zbog klevete!

Autor: Tanjug | 30.01.2014 - 18:08:00h | Komentara: 8

Predsednik Nove stranke Zoran Živković odbacio je danas navode bivšeg predsednika države i DS Borisa Tadića da je kriv za aferaške i korupcionaške afere i najavio protiv njega podnošenje tužbe zbog klevete.

Stranka po Đinđićevim principima: Zoran Živković

Stranka po Đinđićevim principima: Zoran Živković | Foto: Petar Marković

Živković, bivši premijer i funkcioner DS je reka Tanjugu i da ga je "vrlo neprijatno iznenadanila besmislena izjava Tadića, kojom je najavio izlazak iz DS".
- U kojoj će on stranci biti, to je njegova potpuno lična stvar, ali neistine i uvrede koje su izrečene na moj račun u toj izjavi su apslotuno nešto što je prevazišlo svaku meru - rekao je on.
Istakavši i da je "potpuna laž" to sto je Tadić rekao na konferenciji za novinare, Živković je naveo i da je dok je sam bio premijer započela samo jedna privatizacija sa spiska od 24 privatizacija čije preispitivanje traži EU.
- To je privatizacija kompanije Putnik i ta privatizacija je sporna zato što je država 2006. pokušala da prevari kupca, a ne zbog načina na koji je privatizacija izvršena 2003. godine - rekao je on.
On je naveo i da se u tom kontekstu pominje i smederevski "Sartid" dodavsi da "to nije privatizacija već prodaja iz stačaja i nema nikave veze sa Vladom Srbije".
- Generalno, ni za to, a ni za bilo šta drugo za mojih 53 godine i deset godina koliko nisam više na mestu premijera protiv mene nije započet bilo kakav predistražni, istražni ili bilo kakav krivični postupak - rekao je Živković.
On je istakao i da je "u tih deset godina Tadić osam godina bio na mestu predsednika države i bio "bog i batina" u Srbiji tako da je mogao da proveri bilo kakve sumnje u bilo kakvu nezakonitost mog poslovanja bu privredi ili na mestu predsednika vlade".
Živković ističe i da "generalno misli da je jako tužno za čoveka koji je osam godina bio na mestu predsednika Srbije da sebi dozvoli da njegova politička i bilo kakva javna karijera bude završena gomilom laži".
- Zbog svega izrečenog ja ću nakon konsultacije sa svojim pravnim savetnicima verovatno građanina Tadića tužiti pred nadležani sudom zbog krivičnog dela klevete - zaključio je on.
On je na konferenciji za novinare rekao da je tu odluku doneo zbog razgovora o saradnji DS i Nove stranke Zorana Živkovića.
- Danas sam odlučio da izađem iz članstva u DS i dao ostavku na mesto počasnog predsednika zato što se u politički blok oko DS vraćaju ljudi koji su joj doneli epitet aferaške i korupcionaške stranke - rekao je Tadić.
On je naglasio da je jedan od najvećih problema sa kojima se suočavao tokom osam godina kao predsednk stranke bio teret afera i pogrešnih privatizacija upravo iz vremena Živkovićeve vlade i dodao da je on nosio to teško breme kao i DS.
Poslednji komentari
  • boljevac1 Vreme: 30.01.2014 20:28h

    Ma i jesi neopevani lopov.Odakle ti vinogradi i vinarija u vrednosti od nekoliko miliona evraa.To nisi imao pre pocetka bavljenja politikom.Ali tesi se.Nisi jedini vecina je takva.

  • Marmeljada Vreme: 30.01.2014 20:41h

    No prditis mister ZIVKO...

  • ja Vreme: 30.01.2014 23:50h

    dal moze neki posten covek da dodje u polituku,ove smo vidli sta znaju .

  • Steva Vreme: 31.01.2014 08:05h

    Ajmo Borise! Kreni silo! Udri po ovim mangupima!

  • CIRINELA Vreme: 31.01.2014 08:26h

    Usput nam objasni kako si se obogatio od vinogradarstva u vreme kad niko nije. Posebno nas interesuje kako si znao sve poimenice ko je ubio Djindjica isti dan samo neki sat posle. Ako neko zna ko je narucio to ubistvo to si ti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP