Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DIREKTNO

Živković: Vučić je nesposoban da uradi bilo šta

Autor: | 12.04.2014 - 14:38:00h | Komentara: 18

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da će lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić vladati pomoću neprekidnih izbornih kampanja i najavljivanja čuda, jer je "nesposoban da uradi bilo šta".

Zoran Živković

Zoran Živković 

"U naredne dve godine biće masa kampanja, pokrajinski izbori do leta ili kasnije, lokalni izbori, verovatno i predsednički izbori pre kraja mandata Tomislava Nikolića, jer je Vučić ocenio da mu odgovaraju kampanje u kojima on diktira ko će biti opozicija a ko ocrnjen i uhapšen", rekao je Živković na sednici Glavnog odbora Nove stranke u beogradskoj opštini Stari grad.
Živković je naveo da će Vučić kampanje koristiti kao izgovor da ništa ne radi i da će stalno tražiti novi mandat, novo poverenje građana i nacionalni konsenzus.
"Zato što je neposoban da uradi bilo šta", rekao je Živković i ocenio da će Srbiji biti sve gore i da će mladi, ako se tako nastavi, bolji život tražiti u Prištini i Tirani, a ne kao do sada u Segedinu i Sofiji.
Vlast svoju nesposobnost prikriva i "najavama čuda i čudotvoraca", poput Beograda na vodi i Mercedesa, a čudotvoraca nema, rekao je on.
Živković je naveo da je kriminal podignut na nivo devedesetih godina i istakao da je "nenormalan i neprijatelj Srbije" svako ko govori da su rat, ubistva i sankcije bile bolje nego vreme posle 2000. godine.
"Na nekim televizijama samo je pitanje da li će gost biti Vučić ili kriminalac koji sa 100 grama heroina u džepu piše pesme. Srbija se čisti od kriminala tako što se kroz tabloide provlači da je sve pobio ljubomorni Slobodan Milošević, a ne hapse se oni za koje postoje razlozi da budu uhapšeni. Pravosuđe je uništeno, policija i službe bezbednosti ukaljane", rekao je Živković.
Živković je naveo da Nova stranka kao rešenje nudi promenu Ustava tako da autonomija Vojvodine bude ograničena samo državnošću Srbije, kao i decentralizaciju Srbije.
"Agonija u ekonomiji mora da se prekine smanjivanjem javne potrošnje za 20 odsto kombinacijom otpuštanja i smanjivanja plata. Otpustiti sve koji su zaposleni u javnom sektoru u poslednjih godinu i po dana - sve do jednog - i otpustiti partijske vojnike zaposlene od 2004. Da li je to surovo? A šta sa onima koji su izgubili posao od 1991. godine, EI Niš, Kragujevac... zašto stalno moramo da brinemo o poltronima i partijskim vojnicima", upitao je Živković.
Živković je izborni rezultat stranaka demokratske orijentacije ocenio kao katastrofalan i naveo da su uzroci te katastrofe loše vlasti od 2004. godine i "plaćenička izdaja" Borisa Tadića, koji je mesec dana pre izbora izašsao iz Demokratske stranke i osnovao Novu demokratsku stranku.
Živkovićeva Nova stranka će u parlamentu imati dva poslanika, a na izborima je nastupila u koaliciji s Demokratskom strankom Dragana Đilasa.
Poslednji komentari
  • makedonac Vreme: 12.04.2014 15:22h

    Dok je sličnih Živkoviću na političkoj sceni, serija Bela lađa će još trajati. Čudi me da mu stranka nema drugačiji naziv?

  • vladimir dk Vreme: 12.04.2014 16:05h

    surovo, ali istinito!

  • nada Vreme: 12.04.2014 16:22h

    što se tiče Z.Živkovića za njega ništa lepo i dobro nemogu da kažem. Ružno, i to bi bilo mnogo za takvog lika, Čovek jednostavno ne zaslužuje medijski prostor, zaista gubljen je vremena za jednog beznačajnog lika.

  • Teodora Vreme: 12.04.2014 16:51h

    Živković je apsolutno u pravu!

  • toplica Vreme: 12.04.2014 17:09h

    Zorane pa brate m se Nislije znamo......nemoj da solis pamet ljudima koji su pismeniji od tebe ....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP