Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

HM?

Zoran Živković nudi pomoć Vučiću!

Autor: Tanjug | 02.04.2014 - 15:50:00h | Komentara: 3

Predsednik Nove stranke Zoran Živković nudi pomoć lideru SNS Aleksandru Vučiću pomoć u pisanju programa nove vlade.

Zoran Živković

Zoran Živković | Foto: FoNet

Živković je istakao da to ne znači da Nova stranka želi da bude u budućoj vladi.
Nova stranka, koja će biti opozicija budućoj vladi, očekuje da što pre sazna kada će biti održana konstitutivna sednica novog saziva parlamenta i biti poznat program nove vlade.
"Nova stranka će biti opoziciona stranka u ovom mandatu, a nije blisko pameti ni očekivati da će Vučić pozvati mene ili Vladimira Pavićevića (zamenik predsednika Nove stranke) u vladu", rekao je Živković na konferenciji za novinare.
Prema njegovim rečima, Nova stranka, ukoliko i bude pozvana na razgovore o budućoj vladi, neće prihvati taj poziv jer smatra da vlada u proteklih godinu i po dana nije uradiula ništa, niti će uraditi bilo šta.
Živković je zatražio izvinjenje od Vučića jer ga je, kako je naveo, u predizbornoj kampanji nazvao ekstremistom, dodavši da bi poziv za razgovore o budućoj vladi "bilo pozivanje ekstremista".
On očekuje da "do kraja godine a mozda i ranije budu raspisani izbori u Vojvodine, pa lokalni izbori, a potom možda i predsednički", jer "Vučiću više odgovora da je stalno u predizbornoj kampanji nego da rešava probleme".
"Njegov (Vučihev) plan je da sledeće dve - tri godine provede u izborima", smatra Živković i dodaje da za pomoć u pisanju programa nove valde ne traži naknadu za autorska prava, niti očekujue bilo šta drugo.
Živković je naveo da, osim što je Republička izborna komisija proglasila rezulate martovskih iozbora i utvrdila listu poslanik, ništa nije zvanično poznato ni o programu buduće vlade a ni o tome kada će biti konstituisan novi saziv parlaemnta.
"Ni poslanici nisu dobili obaveštenje o konstitutivno skupštini...i očekujemo da to bude što pre", rekao je predsednik Nove stranke, koja je na martovskim izborima izasla na koalicionoj listi sa Demokratskom strankom posle čega je postala parlamentarna partija.
Živković je Vučiću ponudio program "efikasne vlade" koja bi uz premijara imala devet ministarstva, kao i niz mera koje suštinski odslikavaju stranački program Nove stranke
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 03.04.2014 10:20h

    А,бре,бате,ако му ти не помогнеш ники си неће?До јуче си га мрзео ки туђег јер је био Милошевићев помагач и ужасан министар а сада ,бате,дај Вучићу помагај?Треба да ти виноград окопа знајући да Вучић обожава вино.Следује му буре вина!Некрштеног!Добро,може мало воде колико да не буде за најеживање!Зато,Зоки,бате,правац у СНС?Директ код Вучића да му објасниш како да му помогнеш када неси умео ни себи?

  • komsa Zdjelar Vreme: 03.04.2014 23:18h

    Kazes Vucic nije nista uradio za poslednjih godinu dana. Potpuno se slazem sa tobom i nije. Ali samo kada su u pitanju tvoja merila sta treba da postigne covek na vlasti. Nije uzeo bespovratni kredit i napravio imanje sa vinogradima i vinarijama od pola miliona evra. Za te pare moglo je stotine domacinstava da dobije sisteme za navodnjavanje. A ti si bio potpuno uspesan u tome.

  • Poco Loco Vreme: 03.04.2014 23:19h

    Ti da govoris da neko zeli stalno a budu izbori. Videli smo tebe kada si u Sablji pohapsio pola drzave koga i treba i ne treba. Pa posle smo placali odstetu ljudima sto su lezali po zatvorima bez krivice i dokaza. Pa bolje i nonstop da smo u izborima dok se ne rascisti do najmanjeg mesta u zemlji sa takvim ljudima koa sto si ti, nego dozvoliti da ti i slicni tebi vladaju grabe sebi bogatsvo i hapse redom koga stignu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP