Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MINISTARKA POKAZALA DA JE NE INTERESUJE MIŠLJENJE PREMIJERA

Zorana lojalna Zapadu, a ne Vučiću!

Autor: Ekipa Alo! | 25.06.2015 - 19:00:00h | Komentara: 6

Ministarka Zorana Mihajlović, izjašnjavajući se na sednici Vlade da je za predlog rezolucije o Srebrenici, jasno je stavila do znanja da je ne interesuje mišljenje premijera Srbije, kao i da Aleksandar Vučić nije taj kome je lojalna.

Nekada Vučićeva desna ruka sada sve češće otvoreno protiv njega

Nekada Vučićeva desna ruka sada sve češće otvoreno protiv njega | Foto: Vesna Lalić

Naime, analitičar Dragomir Anđelković smatra da je Zorana Mihajlović podrškom predlogu rezolucije o Srebrenici jasno pokazala kome jeste lojalna.
- Zorana je time poslala signal raznim zapadnim centrima moći koji imaju uticaja na zbivanja u Srbiji da im je lojalna, a poslala je i jasnu poruku da je ne zanima mišljenje javnog mnjenja, kao ni stav premijera. Ne mislim da će ovakav njen potez dovesti do prekida saradnje sa Vučićem. Zasad mi deluje da je sigurna na mestu na kojem je zato što je kupila poene od Zapada i prebacila svu odgovornost za rezoluciju na premijera - navodi za „Alo!“ Anđelković. Upitan kako će se ovakav potez odrziti na njen rejting, Anđelković napominje da je on preuveličan i da ona nema izvorni rejting.


- Njen rejting se temelji na Vučićevoj podršci. Nju u javnosti percipiraju kao nekoga ko je Vučićeva desna ruka, jer je tako vešto marketinški uspela da se predstavi. Kad je reč o tome da li je ona potencijalna opozicija, ona to ne može da bude sve dok je SNS-u, gde je nedodirljiva pozicija Vučića, ali možda u budućnosti kao deo novog opozicionog okupljanja ljudi iz DS-a i G17 plus - kaže za „Alo!“ Anđelković.

Sa druge strane, Dejan Vuk Stanković navodi da članovi Vlade imaju pravo na svoj stav i da Zoranina podrška predlogu rezolucije o Srebrenici ukazuje da ona ima različit stav od svojih kolega iz Nemanjine.

- Vlada ne podržava predlog rezolucije, i to je relevantna politička činjenica. Nije prvi put da nisu svi saglasni u vezi sa nečim. Kad je reč o Zorani, nekada se stiče utisak da se njeni stavovi preklapaju sa stavovima stranih diplomata. To može da znači mnogo toga, a isto tako ne mora da znači ništa. Kada je reč o njenom i Vučićevom odnosu, sigurno je da ovo nije zvezdani trenutak, ali ne očekujem vatromet u SNS-u. Uostalom, ministarka je rekla da će podržati stav Vlade, kao i da sve razlike ostaju na sednici Vlade - napominje Stanković.

Upitan da li je Zorana potencijalna opozicija Vučiću, Stanković ističe da ne bi da prejudicira njen angažman, ali da je Zorana „dovoljno hrabra, jasna i glasna u svojim javnim nastupima i da nema sumnje da će i sama obelodaniti kakva će joj biti politička sudbina“.

Joksimovićeva sa Tanjom Fajon

Joksimovićeva sa Tanjom Fajon

Jadranka: Nisam podržala, bila sam uzdržana

Ministarka Jadranka Joksimović kaže da nije tačno da je prvo podržala predlog rezolucije o Srebrenici, a potom povukla svoju podršku, kako su pojedini mediji objavili.
- Veoma držim do svog mišljenja i uvek ga iznosim bez dvoumljenja. Tačno je samo to da sam glasala uzdržano. Moj stav je da uvek treba debatovati i dobro analizirati stvari. Mislila sam da, kad je već tekst rezolucije došao bez konsultacije sa Vladom Srbije, mi treba da lobiramo za izmene, dopune, balansiranje teksta. Uvek mislim da proaktivnim pristupom može da se postigne više. Sa druge strane, ovakav sadržaj i tekst rezolucije nije izbalansiran i ne može se podržati, i zbog toga sam glasala uzdržano. Naravno, kao deo tima podržavam odluku Vlade i njen sam deo - kazala je za „Alo!“.

Poslednji komentari
  • mr Vreme: 25.06.2015 19:18h

    Zorana je lojalna Vučiću i ona javno iznosi ono što Vučić misli i radi, a i jedno i drugo su lojalni zapadu umesto Srbiji.Zorana ništa ne radi bez saglasnosti Vučića kao što Ružić ništa ne radi bez saglasnosti Dačića.Dok Srbija kunja uz razne farme,parove i zmajeva gnezda?????.

  • Suad Vreme: 25.06.2015 19:29h

    Svaka cast Zorana time si pokazala da si velika i casna Osoba. Nismo mi u Komunisticko vreme................

  • penzionerka Vreme: 25.06.2015 19:51h

    Ako je ovo istina, onda je i Vucic lojalan Zapadu jer ona ne moze bez podrske sama.Vucicu, dala sam ti glas, progutala sam smanjenje penzije iako nam to nisi obecao a sada ako si zaista okrenut Zapadu, ja te se odricem!

  • nislija Vreme: 25.06.2015 22:12h

    kako moze ova spodoba da zastupa Srbiju kad radi protiv svoj narod,to treba sto pre izbaciti iz vlast i zabraniti da se bavi politikom.Udvaranje zapadu,a sta ju briga za gladni narod koji je placa,za ovakve stvari treba u zatvor.Ai ova Joksimoviceva sve je to prosto i isto ol...o.

  • zorana džavo Vreme: 25.06.2015 23:41h

    ne pada sneg da pokrije breg

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP