Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! INTERVJU

Zorana Mihajlović: Dačić je prolazan!

Autor: I. Kljajić | 18.12.2013 - 20:30:00h | Komentara: 15

Posle ubedljive pobede naprednjaka na poslednjim lokalnim izborima, potpredsednica SNS-a i ministarka energetike prof. dr Zorana Mihajlović postala je jedan od najglasnijih zagovornika vanrednih parlamentarnih izbora. Ona u intervjuu za „Alo!“ objašnjava da bi SNS na njima praktično dobio potvrdu da hrabrije i brže povlači poteze, i to bez taktiziranja i ometanja koalicionih partnera.

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Đ. Kojadinović

 - Kao građanin Srbije, mislim da je važno da stanje iz realnog života bude pretočeno i u Vladu i u parlament. Svi koji daju poverenje politici koju vodi naš predsednik stranke Aleksandar Vučić, a to nisu samo članovi SNS-a, svakim danom i na lokalnim izborima u svim delovima Srbije nam to sve više govore. Izbori, ipak, nisu samo pitanje geografije i mesta premijera, već odnosa i brzine donošenja odluka. Sa podrškom građana koju danas ima SNS sigurno je da ćemo hrabrije i brže povlačiti neophodne poteze, sa potpunom odgovornošću i bez taktiziranja i ometanja od koalicionih partnera. I sa aspekta organizacije i troškova najracionalnije je da parlamentarni izbori i izbori u Beogradu budu u isto vreme.

Kakvu vrstu pritiska trpi Aleksandar Vučić u situaciji u kojoj su članstvo i najviši funkcioneri SNS-a za prevremene izbore, a on jedini protiv?
- Nema potrebe da se vrši bilo kakav pritisak. Izbori će doći kad za to budu najbolje moguće okolnosti. Ti izbori neće biti proizvod neke nerešive krize i destrukcije u Vladi i koaliciji, već želja da se napravi novi kvalitet, novi važan iskorak. To je ono što nas sve relaksira, što nema tog destruktuvnog pritiska. Uverena sam da ćemo i našim partnerima u Vladi i partnerima u međunarodnoj zajednici dokazati da su ti izbori u funkciji stvaranja uslova za još efikasnije reforme i brži put ka boljem životu i evropskim integracijama.

„Šta sam rekao -  rekao sam“: Dačić

"Prolazni" Dačić | Foto: Nenad Đorđević

 Kako ćete ga ubediti da vas posluša?


- Vučić ima široku sliku pozicije Srbije, prvenstveno kada su u pitanju globalne relacije. On jedini može da proceni da li od nekog unutrašnjeg procesa možemo imati štete u međunarodnim odnosima. Svakako, na nama je da mu u tim procesima pomognemo kako bismo svi zajedno doneli najpametnije odluke za našu zemlju. Sigurno je da se nećemo voditi sebičnim motivima i željom da poentiramo sada kada je SNS u snažnom rastu, već ćemo racionalno proceniti šta je najbolje kako bismo sa tolikim poverenjem građana bili najkorisniji za Srbiju.
Posle poslednjih lokalnih izbora ispada da Vladu vodi Ivica Dačić, lider stranke koja je pet ili šest puta slabija od SNS-a. Da li vam je to više smešno ili tragično?
- Prolazno.


Rano je za koalicije

SNS ima i sve više „udvarača“. Da li SNS uopšte može da pravi koaliciju sa LDP-om?
- Ne treba se baviti koalicijama. Ako bude prevremenih izbora, videćemo da li će biti i kakvih koalicija. Najvažnije je da se strukturne i sve druge reforme ubrzaju jer može i mora brže - kaže Mihajlovićeva.
Poslednji komentari
  • Nina Sns Vreme: 19.12.2013 00:05h

    Znala sam da će Zorana isterati svoje. Bravo Zoko! Imaš moju punu podršku. Svi koji su radili protiv interesa nas gradjana nek pakuju koferče i neka im je srećan put.

  • boljevac1 Vreme: 19.12.2013 02:38h

    Tacno.A i slazem se ,posluzio je svrsi vreme je da ode na ......... istorije.

  • milunher Vreme: 19.12.2013 05:47h

    Koja bre ubedljiva pobeda, jel treba da i vama opisno objasnim.Od 156 hiljada gradjana sa pravom glasa izaslo 47 hilada i za naprednjake glasalo 24 hiljade gradjana i to je ta pobeda to jest od 100 gradjana sa pravom glasa izaslo 30 a za naprednjake glasalo 16 to je ta velika pobeda ej ljudi to je diktatura ,pismeni novinari.Pisite o ljudima koji su digli svoj ponos i nisu izasli na glasanje jer nece da glasaju lopove,prevarante...koji su se dokopali vlasti ili opozicije.

  • makedonac Vreme: 19.12.2013 05:49h

    Ne mogu da verujem, koji prevrtač. Pa do juče se ulagivala tom istom Dačiću a sada je prolazan? Šta je politika! Plavušica ne shvata da je i ona itekako prolazna i to u svojoj stranci! Onda će blatiti Vučića, he,he...

  • Joca Vreme: 19.12.2013 07:17h

    Svi su prolazni! Nisu bili prolazni jedino Asad, Sadam, čaušesku i Fidel

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP