Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RAZMENA ISKUSTAVA

Zorana Mihajlović: Vlada nije finansirala angažman Tonija Blera

Autor: Tanjug | 26.02.2015 - 12:00:00h | Komentara: 9

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović izjavila je danas da razgovor ministara sa bivšem premijerom Velike Britanije Tonijem Blerom u Beogradu nije bio tajni i da on nije bio angažovan kao savetnik uz nadoknadu.

"Ja sam potpuno sigurna da nije zato što je ovo bio zaista razgovor uz kafu", rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara u Privrednoj komori Srbije.

Ne plaši se rekonstrukcije: Zorana Mihajlović

Ne plaši se rekonstrukcije: Zorana Mihajlović | Foto: Bojana Anđelić

 Razgovarano je, objasnila je, o tome kako sve vlade na ovom svetu imaju ozbiljan probem i često ta godina bude izgubljena.

Zato je na sastanku sa Blerom najviše bilo reči o tome da srpska vlada prvu godinu nije izgubila već je donela reformske zakone, napravila aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) i sada kreće u kapitalne investicije, navela je Mihajlović.
Bler, navela je, nije jedini čovek sa kojim srpska vlada razmenjuje iskustva o reformskim procesima s tim što su ti nekada pod reflektorima, a nekada bez njih.
Dodala je i da će vlada nastaviti da vodi razgovore o iskustvima drugih država u socijalnim reformama, reformama zdravstva i ekonomije...
Primetivši da je taj sastanak izazvao razne reakcije pre svega opozicije, Mihajlović je kazala da "trenutno ne postoji nikakva razlika između Bojana Pajtića i Vjerice Radete" i porucila da to zapravo pokazuje da je "SNS jedina stranka koja otvara vrata Srbije". 
Smatra normalnim to što je dolazak Blera u Srbiju izazvao veliku pažnju.
Na pitanje da prokomentariše to što je Bler nekad pozivao na bombardovanje Srbije zbog Kosova, Mihajlović je odgovorila da su to činili i drugi političari, pa i bivši predsednik Francuske Žak Širak, ali da to nije smetalo da on 2001. bude "prvi gost u Srbiji".
"Ne mislim da je loše da razgovaramo sa svima i smatram da je pogrešno da Srbija stalno ima neprijatelje ili prijatelje. Mi smo kao zemlja otvoreni i ceo svet nas tako prihvata i mislim da je to prednost", naglasila je potpredsednica vlade. 
Potpredsednica vlade je na novinarsko pitanje da li je tačno da je doalzak Blera finansirao fond Ujedinjenih Arapskih Emirata, odgovorila da ne zna, te da zato o tome ne može ni da govori.
"Znamo da ne znamo sve i trudimo se da razgovaramo sa svima kako bismo pronašli odgovarajuća rešenja i ubrzali reforme", rekla je Mihajlović. 
Podsetila je da je Srbija bila domaćin kineskog samita u decembru kojem su prisustvovali premijeri velikog broja zemalja, kao i da su u Srbiju u prethodnom periodu dolazili državnici "od Olanda do Putina".
Poslednji komentari
  • misho Vreme: 26.02.2015 13:28h

    i poslednji izvor svetlosti u sns nakon ove izjave ugasio se.toliko bezočnosti i laži ni sami vučić nije izrekao.firma t.blera je angažovana od strane vlade r.srbije u savetodavnoj funkciji.tačka.

  • Kosarah Vreme: 26.02.2015 14:46h

    Zorana, ne mogu da verujem da niste shvatili poentu. Nije bitno ko ovog monstruma plaća, već da je on svojim zalaganjem počinio zločine u Srbiji. On treba da bude persona non grata doživotno. Žao mi je što je premijer pričao jedno dok je bio opozicionar, a sada radi potpuno suprotno. Kada je lagao - onda ili sada? I da - žao mi je što sam mu dala glas. NIKAD VIŠE!!!!

  • sojic Vreme: 26.02.2015 14:54h

    osim sto smo procitali o svemu tome ima samo u alo,i nijedne dr novine nesmeju pa ni televizije da objave sastanak blera i vucica.eto toliko o vucicu i njegovoj cenzuri.tek sad narod uvigja nihove mahinacije i sta rade zarad sebe.na izborima a blizu su necete dobiti potrebne glasove.drugovi iz sns dosta vam je bilo.

  • Gospodjica Vreme: 26.02.2015 15:16h

    Nije bitno da li je Srbija finansirala njegov dolazak. Ostavimo proslost iza sebe, treba gledati u buducnost. Ako je covek dosao da pomogne, onda je dobro dosao, pa taman i da su sve troskove platili. Nemamo vremena za proslost, treba nam sigurna buducnost.

  • BACVANIN Vreme: 26.02.2015 15:24h

    koga ces da bombardujes kad ti treba blerovo iskustvo?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP