Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KOGA JE MINISTARKA ENERGETIKE PROZVALA?

Zorana optužila Dačićevog ministra da radi protiv Srbije!

Autor: Naše Novine | 25.11.2013 - 07:42:00h | Komentara: 16

Lete packe u Vladi! Suprotno očekivanom, ministar prirodnih resursa Milan Bačević nije taj koga je ministarka energetike Zorana Mihajlović kritikovala "da na javnom skupu radi protiv interesa Vlade i preporučuje firmu svog prijatelja", već je u pitanju ministar iz redova SPS-a, saznaju Naše novine.

Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Dejan Živančević

Prema informacijama koje smo dobili u državnom vrhu, ove optužbe Mihajlovićeve izazvala su juče opštu pometnju u Vladi, a ministra na čiju adresu su strelice bile upućene tražio je hitnu zaštitu stranke iz koje dolazi. Mihajlovićeva je, naime, u intervjuu za jedne dnevne novine otkrila da se ministar iskompromitovao na skupu van Srbije, a da je o njegovim spornim koracima saznala tek naknadno, iz dipromatske pošte.
"Ako ja u dipromatskoj pošti pročitam izjavu jednog člana Vlade kako govori suprotno od Vlade, i to na javnom skupu van zemlje, ili kako preporučuje kompaniju svog prijatelja da se bavi trgovinom, mislim da takav ne bi smeo više biti član Vlade i morao di da pretrpi dodatne sankcije", navela je Mihajlovićeva, ne želeći precizira o kom ministru se radi.
Ministarka energetike juče nije htela da obelodani ime ministra čije je ime pročitala u diplomatskog pošti. Ipak, odlično obavešteni izvori navode da sporni član Vlade dolazi iz partije Ivice Dačića.
Socijalisiti su juče spremili taktiku kojom će odreagovati na ove kritike.
"Ministar kog je Mihajlovićeva prozvala juče se odmah konsultovao s premijerom Dačićem da bi se dogovorili kako da reaguju. Javni skup na koji je Mihajlovićeva mislila odigrao se krajem oktobra , a firma koju je spominjala je veoma poznata u Srbiji. Poslednjih godina se redovno spominje među prvih deset najuspešnijih kompanija, a bavi se, između ostalog, spoljnom i unutrašnjom trgovinom", otkriva izvor.
Od političkih strnaka zvanično su se juče na ovu temu oglasili jedino Ujedinjeni regioni Srbije, zatraživši od premijera Dačića obelodanjivanje imena pomenutog ministra i njegovu smenu.
"Podržavamo ministarku Zoranu Mihajlović i tražimo da kaže konkretno ime: ko je čovek koji prodaje srpske nacionalne interse i pravi dogovore da njegov prijatelj obavlja trgovinsku razmenu sa inostranstvom", rekao je član Predsedništva URS-a Miroslav Čučković.
Poslednji komentari
  • dado Vreme: 25.11.2013 10:58h

    ova se uvek bavi tracarenjem, i sa svojim Ursovcima mislim da bi trebala da predje na njihovu listu, suvise je vezana istim mislima i delima sa njima. prepostena ministarka.

  • aca dss Vreme: 25.11.2013 11:02h

    jedna od najgorih Vlada .haos.

  • Biljana Vreme: 25.11.2013 11:31h

    Novi za saobracaj....

  • vucko011 Vreme: 25.11.2013 13:00h

    Ako je ovo istina koji god da je ministar u pitanju trebalo bi ga odmah smeniti..a verujem da jeste jer Zorana uvek zna šta priča!

  • go go go Vreme: 25.11.2013 13:00h

    Ne vidim sta je tu lose uradila. Pa normalno je da ako radis za drzavu i ona te placa u njoj zivis i volis je, optuziti i javno prozvati osobu koja radi suprotno interesima drzave. Da nam je vise takvih, a ne nekih muvara, hostaplera i gnjida.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP