Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POTPREDSEDNICA SNS-A U ODSUSTVU VUČIĆA BILA DOMAĆIN STRANAČKE SLAVE

Zorana umesila slavski kolač

Autor: Damira Ramadani | 28.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Stranačka slava Sveta Petka, koja je juče obeležena u sedištu Srpske napredne stranke, protekla je u znaku žena. Slava je obeležena bez lidera stranke premijera Aleksandra Vučića, a domaćin slave je, u odsustvu premijera, bila podpredsednica SNS-a Zorana Mihajlović.

Žene  proslavile žensku  slavu

Žene proslavile žensku slavu | Foto: Dušan Milenković

Ona je, kako tradicija nalaže, dočekivala goste u društvu svojih stranačkih kolega, guvernerke NBS-a Jorgovanke Tabaković, ministarke bez portfelja zadužene za evrointegracije Jadranke Joksimović, ministra odbrane Bratislava Gašića i potpredsednika SNS-a Gorana Kneževića.

Dačić  doneo  vince

Dačić doneo vince | Foto: Dušan Milenković

Hrana na dar beskućnicima


Sveta Petka je zaštitnica bolesnih i siromašnih, pa su u tom duhu naprednjaci deo hrane sa slavske trpeze donirali prihvatilištu za odrasla i stara lica u Kumodraškoj ulici.

Sedište naprednjaka u Zemunu je bilo pretesno da primi sve goste koji su došli da čestitaju slavu, tu su bili članovi Vlade Srbije Ivica Dačić, Rasim Ljajić, Kori Udovički, Aleksandar Vulin, Aleksandar Antić, Velimir Ilić i brojni političari, među kojima i Goran Vesić, Dragan Marković Palma, Balint Pastor, Andreja Mladenović, kao i mnogobrojni članovi naprednjaka.

Grle se kad  god se sretnu:  Mirković i Gašić

Grle se kad god se sretnu: Mirković i Gašić | Foto: Dušan Milenković


Domaćica slave je zajedno sa još tri dame iz SNS-a, Jorgovankom Tabaković, Majom Gojković i Jadrankom Joksimović, presekla slavski kolač, nakon čega je nastupio hor, koji je izveo pesmu „Tamo daleko“.

Vesić  čestita  slavu

Vesić čestita slavu | Foto: Dušan Milenković

 
Zorana Mihajlović je posle sečenja slavskog kolača u obraćanju članovima stranke i gostima navela da naprednjaci poštuju tradiciju na najbolji mogući način, ali sa pogledom u budućnost, modernizaciju i prosperitet.

Ministarski  celiv: Antić i  Mihajlovićeva

Ministarski celiv: Antić i Mihajlovićeva | Foto: Dušan Milenković


- Odgovornost je na nama, predsedniku stranke Aleksandru Vučiću i svim članovima stranke da zajedno sa građanima Srbije nastavimo reforme i ono što smo zajedno započeli - rekla je ministarka Mihajlović. Prema njenim rečima, za naprednjake su građani Srbije važniji od svake politike, a najvažnije je to što se otvaraju nova radna mesta i da će se s tom praksom nastaviti i u budućnosti. Ona je podsetila na reči patrijarha Pavla da je najvažnije biti i ostati dobar čovek u teškim vremenima.

Nema slavlja bez Palme

Nema slavlja bez Palme | Foto: Dušan Milenković

 
- Svetu Petku gotovo svaka žena danas doživljava kao svoju zaštitnicu i zato sam zamolila žene iz vrha stranke da zajedno okrenemo kolač i da na neki način i to bude još jedna poruka da smo svi zajedno i da ćemo učiniti sve da Srbija izgleda i lepše i bolje. Srećna nam slava! - rekla je Zorana Mihajlović.

Ministar se  navukao na Tviter

Ministar se navukao na Tviter | Foto: Dušan Milenković

Čupo i Jelena

Čupo i Jelena

Jelena i Čupo dragi gosti


Naprednjacima su slavu čestitali i brojne ličnosti sa estrade, a može se reći da je najviše pažnje privukla pobednica „Farme“ Jelena Golubović, koja je u sedište SNS-a došla u pratnji dečka Čupe Kalača. Osim ovo dvoje zaljubljenih golupčića, slavu su uveličali i kompozitor Miroljub Aranđelović Kemiš, pevačica Dragica Radosavljević Cakana u pratnji supruga i pevač i glumac Rastko Janković.

Poslednji komentari
  • isus Vreme: 28.10.2014 07:47h

    Ovi vode drzavu, keramicar ,estradni menadzer, fotograf....

  • Ivanječka Vreme: 28.10.2014 11:39h

    Kako red i običaj nalažu, red je da se slava čestita. Dakle, srećna vam slava, naprednjaci. Nisam sigurna, ali mislim da sveću pali domaćin. Ono, jest, Zorana je bila "domaćin", ali ja mislim da sveću pali isključivo muška glava. Makar je tako uvek bilo u mom domu, a verujem i u drugim domovima. Možda grešim. Dozvoljavam.

  • sasa Vreme: 28.10.2014 22:38h

    Slavili posno mrsnu slavu. Toliko koliko su napredni i znaju obicaje.I takvi vode ovu zemlju.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP