Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRELETAČ

Žrtvovao se za Dinkića, pa napustio URS!

Autor: I. Kljajić | 03.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 20

Sava Čojčić, poslanik URS-a koji se 2011. žrtvovao za tadašnjeg partijskog šefa Mlađana Dinkića i ustupio mu mandat, prešao je u redove naprednjaka!

Postao  naprednjak: Sava Čojčić

Postao naprednjak: Sava Čojčić | Foto: Emil Čonkić

Iako je tada slavljen kao ponos i dika regionalista, Čojčić se u turbulentnoj 2013. godini kao predsednik opštine Pećinci prvo posvađao sa lokalnim naprednjacima zbog formiranja nove većine, a zatim preleteo u naprednjačko jato i verovatno osigurao fotelju predsednika ove opštine, koju je do sada vodio kao kadar URS-a.


Najava ovakvog raspleta je i činjenica da je Čojčić pre dve nedelje seo na čelo Privremenog organa Pećinaca. Prinudna uprava uvedena je posle pravog cirkusa unutar opštinskih vlasi. Najurnebesnije epizode u proteklim nedeljama bile su one kada je, prema tvrdnjama predsednika Skupštine opštine Nikole Radosavljevića (SNS), Čojčić promenio brave na vratima sale opštine i postavio obezbeđenje i tako primorao Radosavljevića da sednicu održi u lovačkom domu, gde je Čojčić smenjen!

Napuštaju ga: Mlađan Dinkić

Napuštaju ga: Mlađan Dinkić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Međutim, 19. novembra Vlada Srbije raspustila je lokalnu skupštinu i uvela prinudnu upravu. U Pećincima je na vlasti bila koalicija koju su činili GG “Luki”, URS, SNS, NS, JS i SPS. Sava Čojčić i odbornici URS-a kolektivno su u junu pristupili SNS-u, što je dovelo do poremećenih odnosa unutar vladajuće koalicije, ali i rascepa u lokalnom SNS-u.

Objašnjenje glavnog aktera ove zavrzlame juče nismo uspeli da dobijemo, jer se Čojčić nije javljao na redakciji poznate telefone. Portparol URS-a Marko Selaković kratko nam je samo potvrdio da Čojčić već više meseci nije član ove stranke.

Dobio fotelju


Mada je u javnosti predstavljen kao požrtvovani poslanik URS-a koji je Dinkiću, tek najurenom iz vlade Mirka Cvetkovića, ustupio poslanički mandat, Sava Čojčić se, o čemu je “Alo!” pisao, odmah posle toga udobno smestio u direktorsku fotelju u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, preduzeću koje je tada držao URS.

Poslednji komentari
  • Nemanja Vreme: 03.12.2013 14:42h

    Nije ni čudo što je napustio URS. Oni da su neki ne bi dozvolili da im tako značajan čovek i jedini njihov predsednik u Vojvodini ode, već bi mu, kada se našao u problematičnoj situaciji, izašli u sustret, a ne okrenuli leđa kao što su letos uradili.

  • sofija Vreme: 03.12.2013 17:17h

    Sava Cojcic poznatiji kao Sava Junac je to uradio iz licnih interesa i bas ga briga i za URS i za SNS ,Vucicu proveri koliko kuca i stanova ima taj Sava

  • keva Vreme: 03.12.2013 17:38h

    Klasična zamena teza. Meni je razumljiva. Ono, što mi nije jasno, a nisam mogla da ne primetim, je upravo akcentovanje gospodina Radosavljevića. Na šta je bio ''primoran''? Zamolila bih Vas da proverite plasirane informacije.

  • Mimusa Vreme: 03.12.2013 17:56h

    Nije tačno. Niko nikoga ni na šta nije primoravao. To, što su se DS-ovci, bivši DS-ovci kao i bivši predesnik skupštine okupili u Lovačkom domu, sa ciljem da urade nešto, što nije ni lepo, još manje u skladu sa zakonom - jednom rečju, da izvedu nemoguću misiju. Predsednik Čojčić je bio u svojo kancelariji i redovno obavljao poslove. Ok je. Ko gubi, ima pravo da se ljuti.

  • simoida Vreme: 03.12.2013 17:58h

    Gospodin Radosavjevic plasira neistinu,Kao predsednik skupstine nije se pojavio na dve zakazane skupstine i time probio rok od 90 dana,Gospodin Čojčic je postupio po zakonu i uvedena je prinudna uprava,

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP