Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NE POZNAJE GRANICE

Zukorlić glasao u Srebrenici!

Autor: Tanjug | 07.10.2012 - 17:37:00h | Komentara: 1

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić glasao je danas na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, na biračkom mestu u Kulturnom centru u Srebrenici. Muftija Zukorlić je, naime, jedan od mnogobrojnih Bošnjaka koji su proteklih meseci prijavili svoj boravak u Srebrenici, kako bi mogli glasati na lokalnim izborima.

Muamer Zukorlić

Ne poznaje granice: Muftija Zukorlić | Foto: Dimitrije Goll

Zukorlić je posle glasanja rekao da je danas obavio svoju "građansku dužnost" i glasao kao građanin Bosne i Hercegovine i Srebrenice.

- Pažnja prema Srebrenici ne bi se smela zadržati na nivou 11. jula i Potočara - rekao je Zukorlić, dodavši da Srebrenica zaslužuje i životnu afirmaciju u privrednom, kulturnom i svakom drugom civilizacijskom smislu.

On je kazao da će nastaviti da poziva sve važne međunarodne institucije da se Srebrenica proglasi za “prestolnicu moralne savesti sveta”.

- To Srebrenica zaslužuje, to zaslužuju Bošnjaci. Savremena ljudska civilizacija mora to učiniti ukoliko želi ostati dosledna poruci i stavu da se genocid više nikad i nigdje ne sme ponoviti - rekao je muftija.

Muftija Zukorlić glasa

Muftija Zukorlić glasao danas u Srebrenici | Foto: FoNet

Biračko mesto u Kulturnom centru u Srebrenici bilo je danas privremeno zatvoreno zbog neusaglašenosti članova biračkog odbora sa OIK-om, što je izazvalo pometnju među biračima.
 
U Srebrenici, u kojoj živi izmedju pet i šest hiljada gradjana, u biračke spiskove je upisano 14.090 gradjana.

Iz Opštinske izborne komisije su najavili da će na tom biračkom mestu glasanje biti produženo za onoliko vremena koliko je ono bilo zatvoreno i za koliko se jutros kasnilo prilikom otvaranja.

Centralna izborna komisija saopštila je da je, prema dobijenim informacijama, do 11 sati u Srebrenici glasalo nešto više od dva odsto, što se smatra nerealnim.
Poslednji komentari
  • ALAN FORD Vreme: 10.10.2012 10:07h

    NAPOLJE SA NJIM IZ SRBIJE.OVO JE ZEMLJA SRPSKOG NARODA I NARODA KOJI JE POŠTUJE.A TI MUFTIJO JE OČIGLEDNO NE POŠTUJEŠ I ZATO A U T.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP