Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

POSETITE BISER TURSKE RIVIJERE

Aktivno odmarajte u Alanji!

Autor: Ekipa "Alo!" | 14.03.2013 - 09:36:00h | Komentara: 0

Veliki i popularan turistički centar Antalijske rivijere, Alanja, leži na stenovitom rtu koji štrči ka dubini Mediteranskog mora i koji je opasan sa dve dugačke peskovite plaže. Na oko 120 km istočno od Antalije, i sa svojih oko 200000 stanovnika, Alanja je durgi po važnosti i posećenosti turistički centar regiona. Agencija „1 A Travel“ preporučuje Alanju svima koji vole aktivan odmor.

Alanja, crvena kula

Seldžučka tvrđava iz XIII veka, jedan od najlepših prizora Mediterana kruniše panoramu grada. Unutar spoljnih zidina su ruševine džamija, karavansaraj i bazar, a unutar unutrašnjih zidova nailazi se na ostatke cisterne i vizantijske crkve.

Alanja, pristanište

Pokraj impresivne citadele turisti mogu da uživaju i istražuju unikatno pristanište (Tersane) i osmougaonu Crvenu kulu (Kizil kule).


Alanja je prelep centar za odmor, prepun hotela, brojnih restorana, kafića i barova. Duž celog grada, prateći liniju obale do centralnog gradskog parka, glavna ulica ide duž plaža nudeći neprebrojive prodavnice.
Najživopisnije je svakako u avgustu kada se u Alanji održava Međunarodni folklorni festival.

Alanja, Kleopatra plaža

Za putnike sklone istraživanju, svakako je zanimljiva poseta Damlataš pećini, erozijom izdubljenom reljefu u stenovitoj formaciji. Nedaleko od pećine su i Muzej arheologije i etnografij.

Alanja

Brodom se može otići u obilazak i tri morske špilje: Fosforlu Magara sa svojim fosforescentnim stenama, Kizlar Magaraši gde su priati držali zarobljene žene i Ašiklar Magaraši.


I, na kraju, mali tip za one koji vole dobar zalogaj: ako posetite Alanju a ne "omastite brk" u restoranu Kervansaraj, puno ste propustili - neprevaziđen kebap.

U ovom interesantnom gradu, iz ogromne ponude hotela agencije "1 A travel", izabrali smo hotel „Blue Sky Hotel & Suites“ koji se nalazi na samo 2km od centra grada.

Alanja

Hotel ima all inclusive uslugu i 4 zvezdice, i u potpunosti mu dgovara epitet udobnog gradskog hotela. Restoran na krovu, pružiće prelep pogled na grad i tvrđavu. Kada se tome doda i podatak da u ovom hotelu dvoje dece ima gratis smeštaj, jasno je zašto je omiljen porodični hotel.

Alanja

Ostaje samo da se odlučite i nazovete agenciju "1 A travel", a oni će vam već pomoći da doživite odmor iz snova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP