Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SREĆA, SREĆA, RADOST

Aleksandra rodila trojke!

Autor: | 04.08.2013 - 08:01:00h | Komentara: 2

Aleksandra Kostić (20) iz leskovačkog sela Guberevac donela je na svet trojke, dva dečaka i devojčicu, začete spontano. Aleksandra se porodila carskim rezom, pet nedelja pre termina i zdravstveno stanje beba je stabilno.

Aleksandra Kostić

Aleksandra Kostić | Foto: Jugmedia

Iako se od početka trudnoće znalo da se radi o trojkama, uzbuđenje nije izostalo, kako u domu Kostića, tako i u porodilištu. Najradosnija je majka kojoj je ovo bila prva trudnoća.


„Nisam ni sanjala da će biti dvojke, a kamoli trojke. Kada nam je dr Tatjana kazala prilikom pregleda, iznenađenje je bilo ogromno. Kada sam se porodila, svi u porodici su plakali od sreće“, ispričala je za „Jugmedia“ mlada žena, koja trenutno bdi nad inkubatorima.

Bebe su dobile imena Luka, Vasilije i Lara i pri rođenju su ukupno bile teške šest kilograma, pa je porođaj obavljen carskim rezom. „Vasilije ima 2.150 grama, Luka 1.900, a Lara 1.650 grama.

Načelnica Odeljenja neonatologije leskovačke Opšte bolnice Valentina Videnović je potvrdila da se bebe nalaze u inkubatoru i da je njihovo zdravstveno stanje stabilno.

„Za sada je njihovo stanje stabilno, bebe su vitalne, jedino su manje telesne težine, jer su rođene četiri - pet nedelja ranije. U početku su imale manje respiratorne probleme, ali to smo stabilizovali i stalno pratimo njihovo stanje“, objašnjava doktorka Videnović za agenciju Tanjug.

Leskovačke trojke su rođene 30. jula carskim rezom, a kompletnu trudnoću i porođaj je vodila dr Tatjana Nikolić.

„Spontano začeće trojki je zaista retko i prema nezvaničnoj statistici na 7.000 do 8.000 trudnoća bude jedna sa trojkama. Ja sam u sedmoj nedelji tudnoće videla da su trojke i još tada sam saopštila roditeljima. Bilo mi je jako drago i zaista sam presrećna što je sve proteklo dobro“, kaže dr Nikolić.

Prema podacima službe za ginekologiju, u leskovačkoj bolnici trojke su rođene poslednji put 2010. godine, a pre toga 2008. i 1986. godine.
Poslednji komentari
  • Мирослав Копривица, Краг Vreme: 04.08.2013 09:52h

    Шта друго рећи, БРАВО, нек Бог поживи ову децу и родитеље... Ово је дивна вест, е да је више оваквих, а народ брине о КиМ, реконструкцији владе, ЕУ, хапшењима овог и онога, свакодневно а време пролази, Србија се топи.

  • ana Vreme: 04.08.2013 12:04h

    Svaka cast :) Cestitam :) Da ste svi dugo dugo zivi i zdravi :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP