Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

USEPLI SMO!

"Alo!" uručio Zorici ključeve nove kuće

Autor: Ekipa Alo! | 26.10.2013 - 21:51:00h | Komentara: 4

Na inicijativu našeg novinara Dragoljuba Đorđevića iz Lazarevca, uz podršku lokalnih i nacionalnih medija, donacija, kao i opštinskog rukovodstva, iz temelja je u selu Drainac, pored Svrljiga, sazidana kuća za Zoricu Vučković (24) i njenog oca, čija je tužna životna priča objavljena pre godinu dana u „Alo!“ rastužila čitavu Srbiju! Ključeve su juče Zorici svečano uručili naš reporter i predsednik opštine Svrljig Milija Miletić.

Zorica nova kuća Foto: Gane

Hepiend: Naš reporter sa Zoricom ispred nove kuće

Izgradnja kuće koštala je 540.000 dinara, od čega je 120.000 dinara skupljeno u akciji koju je pokrenuo “Alo!”, a ostatak je donirala opština Svrljig. Kuću je gradilo Građevinsko preduzeće “Serklaž”, a završena je u rekordnom roku od 45 dana!


- Presrećna sam što sam konačno dobila krov nad glavom. Hvala redakciji “Alo!” i opštini Svrljig. Da nije bilo redakcije “Alo!”, niko ne bi čuo za moj težak život. Sad više neću morati da idem po vodu stotinama metara, što je za mene bio veliki napor - rekla je Zorica, koja je sada dobila i struju.

Zorica nova kuća Foto: Gane

Ključeve su uručili prvi čovek Svrljiga i novinar „Alo!“
 


Osim čelnika opštine, svečanom uručenju ključeva prisustvovali su i predstavnici centra za socijalni rad.

- Iako je Svrljig jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji, ipak pronalazimo način da pomažemo svojim sugrađanima i Zorica nije prva kojoj smo pomogli - rekao je predsednik opštine Miletić.

Zorica nova kuća Foto: Gane

Udžerica u kojoj je živela Zorica bez struje i vode


Zorica je inače blago ometena u razvoju i nema levu nogu, koja joj je amputirana jer nije na vreme otišla kod lekara nakon što se povredila u školi. Samo tri godine kasnije, ponovo je morala pod nož. Lekari su bili primorani da joj odstrane jedno plućno krilo kada su otkrili da boluje od malignog tumora na plućima.
Od tada ona korača kroz život sama, oslanjajući se na svoju jeftinu protezu i pomoću invalidskog štapa.

Zorica nova kuća Foto: Gane

Ostvario joj se san: Konačno dobila "plafon od cigle"

Zaboravljenu od svih, Zoricu su pre godinu dana pronašli novinari „Alo!“ na kraju sela u polusrušenoj čatrlji u kojoj nema čak ni vode, a priča o životu ove i pored svih nedaća nasmejane i vesele devojke pune optimizma potresla je Srbiju. Umesto skupih haljina i dobrog provoda, ona je tada maštala o plafonu od cigle i lutki koju nikada nije imala.

- Volela bih kad bih imala svoju sobu i plafon od cigle. I vodu na česmi i jednu veliku lutku. Sve bih to mnogo volela, i jednu samo moju drugaricu, pa da s njom svakog jutra odlazim po vodu. Volela bih još da imam i svoju kadu, dosadilo mi je da se kupam u koritu - ispričala je tada Zorica.
Poslednji komentari
  • eva Vreme: 27.10.2013 01:13h

    Zelim joj da mnogo srecnih i lepih trenutaka provede u novoj kuci.

  • Ludi ja Vreme: 27.10.2013 02:24h

    E o ovakvim stvarima se pise ,a ne o raspalim sponzorusama i belosvetskom sljamu,inace svaka cast na ovoj akciji. Samo ne treba zaboraviti da je humanost kod nas odavno na samrti ,jer sve veci broj ljudi nema osnovnih stvari za zivot,a bogati bi hteli jos vise... Valjda ce se nas narod nekad vratiti u normalu. Ko zna nije greh ziveti u nadi

  • nedjo Vreme: 27.10.2013 05:23h

    sa srecom im bilo

  • marcelo Vreme: 27.10.2013 11:36h

    O ovakvim stvarima treba pisati , a ne o Soraji, Staniji ili ko zna kom bezvrednom liku.Ovakve ljude treba staviti na farmu pa neka oni zarade pare a ne oni koji neznaju koliko imaju para. Bravo za novinara i list ALO

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP