Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PRIČA O VOJNOJ LABRADORKI DOBILA NASTAVAK

Badi, Milica i Lejdi i 10 kučića!

Autor: Vesna Torović | 28.12.2014 - 10:19:00h | Komentara: 1

Za samo dva meseca, život vojne labradorke Kebe dobio je potpuno neočekivani obrt. Iako je više od pet godina spremana za vojnog tragača u Vojsci Srbije, Keba taj test nije mogla da položi. Centar za obuku i dresuru pasa u Nišu odlučio je da je proda, a onda je sudbina umešala prste.

Lejdi

Badi, Milica i Lejdi
Keba je dobila najbolju moguću porodicu osamnaestogodišnje Milice Mijajlović iz sela Grabovica kod Trstenika, koja od rođenja boluje od bolesti staklenih kostiju i u invalidskim kolicima je. „ Alo!“ je već pisao o tome sa koliko su ljubavi Milica i njena porodica prihvatili ovu divnu kerušu, koja je odmah dobila ime Lejdi.

Divna priča o vojnom psu, koji je u međuvremenu postao jedan od dva Miličina ljubimca, jer ima i labradora Badija, nastavlja se pošto je Lejdi nedavno postala mama. Okotila je 13 predivnih kuca, ali nažalost tri su uginule.

Lejdi

- U subotu je tata otisao da je obiđe i video je da joj je pukao vodenjak. Otišao je do grada, opet otišao do nje i brzo se vratio za injekciju (indukcija), pošto je već okotila prvo. Htele smo da joj damo injekciju da se ne bi mučila dva dana. Ja sam sve vreme sedela pored nje i gledala, mazila je, pružala joj podršku - ponosno priča Milica.

Ona od uzbuđenja ne može da prepriča kako je izgledao trenutak kad je njena Lejdi rodila prvo štene.

- Ne možete da zamislite taj trenutak kad ona rodi štene, pa dok ga ne oživi, odnosno dok ne pojede posteljicu i izbaci plodovu vodu iz njega. To je najduži minut koji se čeka, dok čujete da štene počne da diše i da cvili. To što je umrlo je rođeno prvo, pa je mama pokušala da ga oživi, ali bilo je kasno. Taj dan je okotila 11, a u toku noći jos dve kuce, ali nažalost mrtve - objašnjava nam Milica.

Lejdi

Ona dodaje da je svih 10 kuca za sada dobro i da uživaju kod mame.
- Uneli smo kod nje peć, da bi joj bilo toplo. Lejdi je takođe dobro, a i zaista je divna mama. Čuva ih, greje, iako je neiskusna u tom poslu, savršeno ga obavlja. Jednom u toku dana ja odem kod nje da je ne bih uznemiravala. Moram da čekam da bebe porastu da bih mogla da ih sve donesem u kuću i da se igramo - srećno priča Milica.
 
Poslednji komentari
  • Lili Vreme: 28.12.2014 11:00h

    Milice Lepotice Divna Dusice tebi i tvojoj porodici kao i tvojim kucama svako dobro, zdravlje i srecu , zelim u Novoj godini i buducem zivotu.!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP