Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PUK’O MU FILM!

Bankar gaji pčele na Rudniku!

Autor: Biljana Nenković | 15.03.2013 - 08:16:00h | Komentara: 0

Dejan Živković, elektroinženjer i bankar iz Beograda, zamenio je dugogodišnju uspešnu karijeru u inostranstvu i sve pogodnosti moderne civilizacije za život oslobođen od svakodnevnog stresa koji je sudbina savremenih japija. Sada gaji pčele!

Japijevsko  odelo zamenio  pčelarskom kapom

Japijevsko odelo zamenio pčelarskom kapom | Foto: Biljana Nenković

Živkovića su reporteri „Alo!” zatekli na Rudniku, gde kod komšije ima četiri košnice, a još tridesetak ih je na njegovom imanju u Donjem Lajkovcu kod manastira Bogovađa.


- Kada sam bio mlad i ambiciozan otišao sam u Belgiju i počeo da gradim karijeru. Radio sam i u Engleskoj, Čikagu... Posle 20 godina shvatio sam da imam sve, ali nisam imao svoje vreme. Zato sam pre četiri godine odlučio da novac koji sam zaradio menjam za život! Rasprodao sam sve što sam imao, većinu toga ostavio bivšoj ženi i dvojici sinova, i iz Antverpena se vratio u vikendicu svojih roditelja - kaže Dejan za „Alo!”.

Dejan je radio kao projekt menadžer za razvoj softvera. Koliko je bio opterećen poslom svedoči i podatak, kako kaže, da je projekat na kome je radio uporedo tekao u 16 zemalja na tri kontinenta. Bio je i na čelu poslovnice jedne belgijske banke, istovremeno je radio ka sudski tumač. Da bi njegova karijera bila što uspešnija savladao je tri svetska jezika.

„Ovde sam  gospodar svog vremena i života“; Živković

„Ovde sam gospodar svog vremena i života“; Živković | Foto: Biljana Nenković


- Odgovornost na poslu se stalno povećavala. Brinete o hiljadu stvari, odgovarate za vredne projekte dok presedate iz aviona u avion. Neko bi rekao da mi je film pukao zbog bezazlene stvari. To se desilo kada sam između svega ostalog postao i školski blagajnik u odeljenju mog mlađeg sina. Prelomio sam i doleteo iz Antverpena da gajim pčele - kaže Dejan.

Menadžerski duh ga ipak nije napustio, jer planira da poveća broj košnica, kako bi od toga moglo nešto da se zaradi. Proučava literaturu, druži se sa komšijama i kako kaže, ima ceo dan na raspolaganju. Poslovna odela zamenio je pčelarskom kapom, laptop zamenio je alatom za prihranu pčela, vožnju avionima zamenio je šetnjom kroz prirodu.
- Ovde sam gospodar svog vremena i života. Ništa mi ne nedostaje, osim dece - kaže Dejan.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP