Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PODACI GRADSKE INSPEKCIJE

Beograđanima najviše smeta buka

Autor: Tanjug | 14.05.2015 - 14:51:00h | Komentara: 1

Građanima Beograda najviše smeta buka iz ugostiteljskih objekata i to je problem koji najčešće prijavljuju gradskoj inspekcijskog službi koja se bavi zaštitom životne sredine, izjavila je danas Aleksandra Radinović iz gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Buka

Ilustracija | Foto: Profimedia

Gradjanima najviše smeta buka iz ugostiteljskih objekata. Nedeljno imamo izmejdu 40 do 50 prijava gradjana koji se inspekciji žale na buku", istakla je Radinović na sastanku o ulozi i uključivanju inspekcijskih organa u oblast zaštite životne sredine u Privrednoj komori Beograda.
Ona je navela da u sektoru za zaštitu životne sredine posluju četiri odeljenja u kojima radi 30 inspektora, a samo za buku zaduženo je 12 inspektora.
Gradska inspekcija nema uredjaj kojim bi mogla da izmeri buku ali inspektori ako postoji prijava nalože privrednom subjektu da to učini, rekla je Radinović i naglasila da se, ukoliko to ne učine, prema Zakonu o prekršaju kazne kreću izmedju 500.000 i milion dinara.
U sektoru zaštite životne sredine postoje odeljenja koje se bave upravljanjem otpadom i zaštitom prirodnih dobara, zaštitom od buke, kvalitetom otpadnih voda i zaštitom vazduha, navela je ona.
Predstavnik Sektora iznpekcije zaštite životne sredine u Ministarstvu poljoprivrede, Jelena Stanković navela da proizvodjači otpada jesu pravna lica koja radeći svoju delatnost proizvode otpad.
Taj otpad oni skladište privremeno na svojoj lokaciji i ustupaju operaterima koji se bave upravljanjem otpadom, navela je ona.
Operateri koji se bave upravljanjem otpadom za taj posao moraju imati dozvole - za sakupljanje i transport, skladištenje i tretman ili za odlaganje otpada, rekla je ona i dodala da dozvole izdaje resorno ministarstvo a republička inspekcija utrvrdjuje uslove ispunjenosti dozvola u okviru kojih su propisani značajni apsketi očuvanja životne sredine.
Predstavnici Privredne komore Beograda naveli su da su današnji sastanka inicirali privrednici, kako bi se upoznali sa ulogom inspekcijskih organa u ovoj oblasti i u direktnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih i republičkih inspekcijskih organa ukazali na probleme sa kojima se suočavaju.
Poslednji komentari
  • Nada Vreme: 18.05.2015 17:02h

    Beograd je glavni grad. Veliki grad. Normalno je da ga muci buka. Zivim u Borci, i kad nam dodje crni petak, pa svi moramooo da slusamo "muziku" iz okolnih kafica. Sve zgrade, a visoke su, okolo i svi stanari ima da im puca glava celu noc. A milicijska stanica je odmah tu. I ja mislim da se tim milicionerim bas i svidja bas ta "muzika", a sada po novom, oni ne mogu da intervenicu (tako mi kazu preko telefona). Inace, u restoranu ima dve tri osobe, a "muzika" sluzi da privace musterije. Konobri i gazda stoje napolju, kao budale, i cekaju hoce li se odnekud pojaviti gosti. . . Zaista bi u velegradu trebalo zavesti red i MIR. Zna se, petkom bi patrole trebalo vise da se krecu, jer obicno petkom i subotom tako i biva, sem u pojedinacnim slucajevima gde mladi pustaju njihove "muzike do daske".

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP