Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

BRAK NIJE LAK, A TEK RAZVOD...

Bivša u stanu, a on u kiosku pored zgrade!

Autor: Nenad Božović | 04.07.2014 - 08:25:00h | Komentara: 5

Milan Krajišnik (58), izbeglica iz Hrvatske, više od dve godine živi u trafici pored puta, bez toaleta i kupatila. Napušteni kiosk preuredio je u sobu nakon što se razveo od svoje supruge, sa kojom je živeo u socijalnom stanu za izbegle i raseljene. Ona je ostala jer je nosilac prava korišćenja stana, a Milan je završio u kiosku pored zgrade.

Milan Krajišnik (58),  izbeglica iz Hrvatske,  više od dve godine  živi u trafici pored  puta, bez kupatila

Milan Krajišnik (58), izbeglica iz Hrvatske, više od dve godine živi u trafici pored puta, bez kupatila | Foto: N. Božović

- Rekli su mi da pošto nemam redovna primanja, ne mogu da budem korisnik nekog od socijalnih stanova. Šta ću? Nemam nikog, imao sam nekada u Hrvatskoj sve, sada više ništa. Uselio sam se u ovaj napušteni kiosk pored zgrade u kojoj sam sa suprugom živeo i tu sam već dve godine - priča Milan.
Kaže da mu je najgore zimi i kada pada jaka kiša jer je krov bušan na mnogo mesta, pa u improvizanoj sobici ponekad bude dosta vode.


- Zimi duva sa svih strana, na proleće prokišnjava, pa mi se tavanica sastavljena od kartonskih kutija toliko natopi vodom da pečurke rastu na njoj. Najgore mi je za WC i kupatilo. Srećom, imam jednog prijatelja u ovom naselju, koji mi jednom ili dva puta nedeljno ustupi svoje kupatilo da se okupam i obrijem, a često me zove i na ručak. Preteško mi je. Dešava mi se da mi noću kada zatvorim oči toliko lupa srce da mislim da će pući - priča Krajišnik.

„Imao sam nekada u Hrvatskoj sve, sada više ništa“: Krajišnik

„Imao sam nekada u Hrvatskoj sve, sada više ništa“: Krajišnik | Foto: N. Božović


Zdravstveno stanje nekada žitelja prelepog mesta na Plitvičkim jezerima danas je ugroženo zbog načina života, a kaže da ga i prate stresovi iz rata u Hrvatskoj.

- Ja bih radio, ali nisam više u stanju. Čeka me pregled kod svih mogućih specijalista. Jedino ovde, ispred trafike, pomalo popravljam bicikle i imam za hleb i poneku konzervu. Struju imam samo kada mi komšija omogući da se nakačim - priča on.

Miodrag Vujović, direktor opštinske stambene agencije iz Kraljeva, koja gazduje stanovima za socijalno stanovanje, kaže da im je poznat slučaj Milana Krajišnika, ali da zbog proceduralnih problema nisu mogli da ga udome.
- Zbog toga što u trenutku razvoda sa suprugom Krajišnik nije bio zaposlen, a to je bio uslov da bi konkurisao za socijalni stan, nije mogao da ga dobije. Pri tom nije ni bilo praznih garsonjera. Imamo u planu da mu pomognemo do kraja godine. Očekujemo da kada se bude završila gradnja još jedne zgrade u naselju Ribnica bude useljen u jedan od stanova - kaže Vujović.
Poslednji komentari
  • boby Vreme: 04.07.2014 10:39h

    Koja glupost,pa socijalni stan se zato i zove socijalni jer covek ne moze da placa redovni stan,ako ne radi onda placa opstina dok ne nadje posao.A koja to primanja ima kao njegova zena.Covek je nasamaren zato sto je dobar,a dobar i budala su braca.Covece preduzmi nesto od svog zivota pre nego sto odes u vecna lovista.

  • Zlatko Sorajić Vreme: 04.07.2014 14:06h

    Zašto neko ne pomogne ovom jadnom čoveku? Zašto ga neko ne zaposli kao turističkog vodiča ili servisera bicikli? Zašto mu neko ne uhapsi komšiju? Zašto mu isti oni što su pomagali Obrenovčanima nekupe lekove? Zašto...

  • nikola Vreme: 04.07.2014 14:45h

    Kakva je ta žen, koja bez obzira na situaciju može si gledati muža da tako živi i pati !! Kakvi su to susjedi, socijalna služba, gradonačelnik i sve ostale službe da mogu dvije godine gledati i prolaziti pored nesretnog čovjeka !! SRAMOTA I STID IH BILO SVIH U KRALJEVU OSIM TOG JEDNOG PRIJATELJA KOJEGA IMA !! GROZNO !! MOŽDA MU SE TO DOGAĐA JER JE HRVAT !!!!!

  • Jovan Vreme: 05.07.2014 13:44h

    nije hrvat, srbin je, nekada je bio komandir stanice milicije na Plitvicama...jeste dobar covek a jeste mu bivsa supruga tezak skoti1221

  • krajisnik Vreme: 06.07.2014 06:02h

    nije on nikakav krajisnik .preziva se veselinovic.zena ga izdzavala pola zivota a on se samo kockao.pio I svrljao okolo.kako je radio tako mu se vraca.on je bruka za taj ponosni narod

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP