Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

OGREZLI U DUGOVE

Blokirani računi škola u Pazaru

Autor: Beta | 02.04.2015 - 12:22:00h | Komentara: 1

Računi osnovnih škola u Novom Pazaru blokirani su za 10,8 miliona dinara, što je 2,6 miliona više nego na početku školske godine, pokazuju podaci Narodne banke Srbije (NBS).

Siromaštvo

Ilustracija | Foto: Profimedia

Kao i u septembru, u najtežoj situaciji su osnovne škole "Selakovac" i "Jošanica" čiji računi su u neprekidnoj blokadi tri godine i to za iznos veći od po 2,5 miliona dinara.
Poverioci od Osnovne sksole "Bratstvo" prinudno žele da naplate 1,9 miliona dinara, a iznos blokade ove škole je od septembra utrostručen.
Osnovna škola "Desanka Maksimović" je u blokadi za nešto više od milion dinara, a škola "Aleksandar Stojanović Leso" za 700.000 dinara.
Tekući računi škola "Vuka Karadžića", "Djure Jakšića" i "Rastka Nemanjića" su blokirani za nešto manje od pola miliona dinara, "Jovana Jovanovića Zmaja" 300.000, a "Rifata Burdževića Trša" za 200.000 dinara.
Pored novootvorenih škola "Meša Selimović" i "Chamil Sijarić", jedine dve osnovne škole u Novom Pazaru čiji računi nisu blokirani su "Dositej Obradović" i "Stefan Nemanja".
Račun Osnovne škole "Dositej Obradović" nijednom nije bio u blokadi u poslednje tri godine, dok je Oosnovna škola "Stefan Nemanja" uspela od početka ove školske godine da skine blokadu "tešku" milion dinara.
Poslednji komentari
  • cigla Vreme: 02.04.2015 13:13h

    direktori otvaraju kafice ,preduzeca ,a to sve kosta zalosno je ko je direktor skole Bratstvo sa ulice bez i dana radnog staza postavljen poslusni dejo za direktora pa onda covek otvara kafic pa nova kola pa letovanje po inostranstvunu hotelima sa 5 zvezdica oll inclusiv

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP