Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PROSLAVA

„Bobar Beška” dobitnik Oktobarske nagrade!

Autor: A. E. | 27.10.2012 - 07:30:00h | Komentara: 0

Povodom proslave 24. oktobra, Dana oslobođenja opštine Apatin, preduzeću „Bobar Beška” iz Beške uručeno je najviše opštinsko priznanje za rezultate u privredi. Oktobarska nagrada je najviše opštinsko priznanje, a uručuje se najzaslužnijim pojedincima i institucijama grada Apatina.

Nagradu je primio vlasnik preduzeća Petko Bobar.

Iako nije iz Apatina, preduzeće „Bobar Beška” zaslužilo je nagradu svojim sedmogodišnjim poslovanjem u apatinskoj opštini, a pre svega ugradnjom 400 kilometara gasovodne mreže u gradu i naseljenim mestima.

Sombor pod gasom

Sombor pod gasom

Svi radovi su izvedeni pre zadatog roka, a nastavak radova na 2.000 kilometara mreže u Zapadnobačkom okrugu ovo preduzeće je vodilo iz Apatina, zapošljavajući pri tom 50 stalnih i preko 200 dodatno angažovanih radnika. Nesebičnim angažovanjem kompletne mehanizacije za vreme poplava iz 2010. godine kao i višegodišnje sponzorisanje svih kulturnih i sportskih događaja na području Apatina dodatno je potkrepilo odluku grada da ovo prestižno priznanje ode u ruke preduzeću koje je svetli primer srpske privrede.

Gasifikacija Sombora

Preduzeće „Bobar Beška” u martu ove godine krenulo je, kao glavni izvođač radova, u gasifikaciju Sombora. U prvim koracima planirana je izgradnja glavne merno-regulacione stanice u Kljajićevu, koja sa postojećom somborskom čini dva glavna čvorišta za snabdevanje gasom grada Sombora. Vrednost ovih radova, koje finansira JP „Srbijagas”, iznosi 1,2 miliona evra, dok je kompletna investicija gasifikacije u ovom severnom delu Vojvodine ukupno 29 miliona evra. Za taj novac treba da se izgradi obimna infrastruktura: 14 merno-regulacionih stanica široke potrošnje, 490 kilometara distributivne gasne mreže i oko 18.000 kućnih gasnih priključaka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP