Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

"BLIC FONDACIJA" I IVAN IVANOVIĆ OBNOVILI NEUROLOGIJU U VALJEVU

Bolesnici konačno u humanim uslovima!

Autor: Predrag Vujanac | 26.06.2015 - 10:47:00h | Komentara: 0

Ovo je treća bolnica kojoj je „Blic fondacija“, zajedno sa Ivanom Ivanovićem pomogla. Planiramo i dalje donacije, poručila Jelena Drakulić-Petrović.

Darodavci sa prezadovoljnim osobljem bolnice | Foto: Goran Srdanov

Odeljenje neurologije valjevske bolnice na kojem leže najteži, mahom nepokretni pacijenti, decenijama se nalazilo u katastrofalnom stanju. Bez pristojnog mokrog čvora, sa zidovima i plafonima koji su se ljuštili i pucali, dok su se kreveti raspadali. Od juče, kada je svečano otvoreno, zahvaljujući akciji „Blic fondacije“ i emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“, ovo odeljenje, sada potpuno rekonstruisano, ispunjava sve evropske standarde.

Ivan Ivanović u bolnici u Valjevu

Podrška pacijentkinji: Ivan Ivanović | Foto: Goran Srdanov

Za rekonstrukciju su „Blic fondacija“ i emisija „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ obezbedili 5,3 miliona dinara. Obnovljena je stolarija, urađeni opsežni zidarsko-molerski radovi i nova kupatila, opremljena intezivna nega sa centralnim razvodom kiseonika, stigli su bolnički kreveti sa dušecima. Opšta bolnica je uz to obezbedila pet miliona dinara za uvođenje novih elektro-instalacija i dodatne radove. Na svečanosti otvaranja rekonstruisane neurtologije, upraviteljka „Blic fondacije“ Jelena Drakulić-Petrović rekla je da je ovo treća bolnica u Srbiji kojoj je „Blic fondacija“ pomogla.
- Akcija je potekla iz ličnog iskustva, jer sam od pacijenta koji je ležao na ovom odeljenju čula da su uslovi katastrofalni, ali da je medicinsko osoblje veoma požrtvovano. Mi smo kao Fondacija obišli odeljenje i zaista se uverili da je stanje jako loše. Bili smo saglasni da ovakvi ljudi i Valjevo zaslužuju mnogo bolje uslove i rada i lečenja. Ovo je treća donacija „Blic fondacije“ i Ivana Ivanovića za klinike u Srbiji, ali planiramo i dalje donacije. Dugujemo zahvalnost kompaniji SIKA, SBB-u, „Keramici Kanjiža“ i svim gledaocima njegove emisije i čitaocima „Blica“, koji su se uključili u ovu akciju - rekla je Jelena Drakulić-Petrović.

Ivan Ivanović u bolnici u Valjevu

Selfi je obavezan: Ivan Ivanović | Foto: Goran Srdanov

Zahvaljujući se „Blic fondaciji“ i Ivanu Ivanoviću na ogromnoj pomoći, neurolog dr Snežana Stanojević i direktor valjevske bolnice dr Dobrivoje Grujičić su poručili da će nakon obnove svi pacijenti koji se leče na odeljenju sa 45 postelja imati znatno bolje uslove, a lekari će imati priliku da im pruže kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u uslovima koji su sada na evropskom nivou i po najvišim standardima.

Ivan Ivanović u bolnici u Valjevu

Darodavci u obilasku | Foto: Goran Srdanov

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP