Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

AKCIJA "BUDI DRUG"

Bora Čorba sa decom s posebnim potrebama

Autor: Branko Janačković | 17.03.2015 - 16:12:00h | Komentara: 0

Aplauzom i ovacijama učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje dece ometene u razvoju “14.oktobar” dočekali su poznatog rokera Boru Đorđevića, koji je u Niš došao da bi podržao akciju Udruženja Dragana Rodić “Uklonimo barijere” i promociju brošure “Budi drug”.

Bora Đorđević u Nišu

Bora Đorđević u Nišu | Foto: Ras K. Kamenov

Bora Čorba je izazvao pravu lavinu oduševljenja među učenicima, koji su želeli da naprave fotografiju sa njim za uspomenu, da dobiju autogram, a neki su imali prilike i da sa rokerom odigraju partiju stonog tenisa.

- Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv da učestvujem u ovoj nadasve humanoj akciji. Nije mi prvi put da učestvujem u humanitarnim akcijama. Sigurno da je bitno je da se uključe javne ličnosti i verujem da će se i drugi uključiti. Žurim u studio da snimim jednu pesmu posvećenu ovoj akciji od koje će prihod ići u ovaj fond. Drago mi je da pomognem koliko mogu - rekao je popularni Bora Čorba koji će sa niškim bendom Vizantija i Milošem Aranđelovićem snimiti numeru posvećenu akciji.

Bora Đorđević

Bora s majicom "Budi drug" | Foto: Ras K. Kamenov


Ideju o brošuri "Budi drug" koja će biti preložena da postane deo udžbenika za prvi razred osnovne škole, pokrenulo je Udruženje Dragana Rodić, a podržao je narodni poslanik Dušan Milisavljević. Brošura ima za cilj da se učenicima na pravi način predstavi odnos prema osetljivim kategorijama, među kojima su osobe sa invaliditetom, osobe sa teškoćama u razvoju, stari ljudi, trudnice...

- Cilj nam je da pokažemo da razlike ne treba da postoje među nama. Da li je to u fizičkom izgledu, hendikepu, načinu odevahnja... Da pošaljemo poruku: "Budi fin jer to je in" - kaže Dragana Rodić.

Milisavljević je najavio da će u četvrtak podneti zvaničnu inicijativu za dopunu školskog programa osnovaca ovim “bontončićem za prvake” koji će ih učiti toleranciji od malih nogu.
-Deca koja su osoba sa invaliditetom, ometena u razvoju ili imaju druge poteškoće trpe podsmevanje vršnjaka. Postoji potreba da se objasni deci da su i oni osobe koje uz malo pažnje mogu da postignu uspeh u školi. Ovo je inicijativa da budemo humanije društvo. Iza ovog projekta stoje pedagozi i stručnjaci škole 14.oktobar - kaže Milisavljević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP