Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

VEROVALI ILI NE

Branio se Blažo pa sekiricom
medvedu skoro otkinuo glavu!

Autor: Srna | 25.05.2013 - 18:55:00h | Komentara: 2

Blažo Grković (48), iz sela Vrba kod Gacka, sekiricom je ubio medveda koji ga je napao dok je čuvao ovce juče oko 17 sati na livadi ispod planine Volujak.

Medved

Mečka je Grkovića napala juče oko 17:00 časova dok je čuvao ovce na livadi na katunima ispod planine Volujak.

Grković je sa teškim povredama po celom telu prebačen u Klinički centar u Foči i nalazi se van životne opasnosti. Zubi medveda zarili su mu se kroz kosti ruku i nogu, a glava, srećom, nije povređena, preneo je portal “Moja Hercegovina”.


Grković je izjavio da se oseća dobro i da je tek sada svestan šta se dogodilo. On nije mogao da kaže koliko je trajala njegova borba s medvedom.


Kako je naveo, dok je sedeo pored ovaca, veliki medved je utrčao u stado i pošao ka njemu. Poznat u svom kraju po neustrašivosti, Grković je uspeo da savlada medveda, iako ni sam ne zna kako.

- Medved se pojavio na ivici šume i krenuo u napad. Odmah sam ga udario sekirom iza vrata, ušiju, i on je pao. On je mene ujedao, ja sam njega udarao. Ruka mi je bila u njegovim ustima dva-tri puta. Kažu da sam mu skoro otkinuo glavu - ispričao je Grković, dodajući da je sekiricu slučajno poneo sa sobom.

Blažo Grković

Blažo Grković

Prethodno je portal “Moja Hercegovina” preneo da je medved Grkoviću izbio sekiricu iz ruke, a da je čovek potom golim rukama zadavio zver.

"U jednom trenutku jedna ruka mi je bila u medvedovim šapama, a drugom sam ga držao za grkljan dok nije pao", preneo je portal njegovu izjavu.

Nakon što je udavio medveda, Grković je uspeo da pozove svog rođaka, koji je pozvao hitnu pomoć. Kako je ispričao lekar fočanske bolnice, Grković je zadobio povrede mekog tkiva, ekstremiteta - od čega najveće na levoj podlaktici, te prelom jedne kosti, dok su ostale rane uglavnom površinske. U bolnici će ostati sedam do deset dana, rekao je lekar.

Grkovićeva supruga Mira rekla je da Blažo može da se kreće, ali da ruke ne može najbolje da pomera.


- Sva njegova roba je bila krvava, a na njoj su se nalazili komadi mesa. Znala sam da je hrabar, ali ne i da je snažniji od medveda – ispričala je Mira, dodajući da će rane zarasti i da je najvažnije da je njen muž živ.


Grkovići kažu da je medved prethodnog dana ušao u selo i iz tora odneo jagnje i ovcu. Okolni stanovnici u šali kažu da će se svi medvedi iz hercegovačkih šuma odseliti nakon ovog slučaja u strahu za svoju bezbednost.

Poslednji komentari
  • MrX Vreme: 26.05.2013 08:47h

    Respect...ali nije mi jasno, a nisam dežurni sumnjičavac, da nigde nema fotografije tog ubijenog medveda( grizlija ), da možemo da steknemo stvarnu sliku o Blažinom junaštvu! Mečka nije mrtva mogla da pobegne, a ne verujem da niko u tom selu nije imao malu kamericu na telefonu, bilo koje rezolucije. Do tada, kad vidim Blažu kako izgleda, živim u ubeđenju da je mečka bila inferiorna i da je bolje da toga dana nije naletela na Grizlija!

  • stefan Vreme: 26.05.2013 09:42h

    svaka cast,vecina ljudi bi pocela da bezi u takvoj situaciji...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP