Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

MALI GLUMCI

Brodvej na predškolski način!

Autor: A. Medaković | 01.06.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

- Mama, znao sam jedan odgovor danas u školi... znao sam ko je razbio prozor... Uplašio sam se kada se mama razbolela... da će tata da nam kuva...

Kao pravi  glumci: Klinci  oduševili odrasle

Kao pravi glumci: Klinci oduševili odrasle | Foto: Nebojša Marković

Dobio sam lošu ocenu na kontrolnom iz srpskog... na temu kako sam se proveo na raspustu, napisao sam „dobro, hvala na pitanju“ - nizalo je juče „bisere“ 45 predškolaca iz vrtića „Pčelica“na pozornici „Teatra 78“. Plesali su, pričali viceve, glumili, jednom rečju zabavljali su i sebe, ali i prepunu salu roditelja i rođaka.


A sve je počelo gotovo filmskom koreografijom kada su pozornicu okupirali plavi uspavani mališani i njihove u roze obučene dadilje. Uz taktove pesme „Meri Popins“, šestogodišnjaci koji kao da su rođeni na daskama ovog teatra, oživeli su za tren prelepu priču o najpoznatijoj dadilji na svetu.
Uz aplauz roditelja, smeh i pokoju suzu radosnicu, dečaci i devojčice koji su proteklih četiri godine delili zajedno, ponašali su se kao profesionalci na Brodveju.

Filmska koreografija veselih mališana

Filmska koreografija veselih mališana | Foto: Nebojša Marković


-Zašto prave nove bebe, kada mogu i da ih fotokopiraju... Danas sam pomogao članu porodice... Bratu sam pojeo kolač - zasmejavali su svoje porodice mali umetnici.
Dok su se pred presrećnim roditeljima smenjivale uvežbane tačke, neverovatni mališani sa Savskog venca uspeli su da dokažu ono što su njihove vaspitačice Stojanka Ivetić i Vesna Mladenović želele da im prenesu. A to je da se iz ljubavi rađa ljubav.

Klinci i klinceze u  pozorištu „Teatar 78“

Klinci i klinceze u pozorištu „Teatar 78“ | Foto: Nebojša Marković


- Ovo je vrhunac trogodišnjeg druženja sa decom. Mi smo pokušale da im usadimo ljubav prema muzici i da ih kroz koreografije i ples oslobodimo. Svi su učestvovali i svako je birao ono što najviše voli. Za završnu priredbu na kraju njihove školice, kao svojevrstan pečat onog što smo u prethodnom periodu svi zajedno radili, odabrali smo kratke forme, dečije iskaze, situacije iz života, ali i poruke roditeljima o njihovim najčešćim greškama prema svojim malim đacima - ističe uz osmeh Stojanka.

Ponosne vaspitačice: Stojanka Ivetić i  Vesna Mladenović

Ponosne vaspitačice: Stojanka Ivetić i Vesna Mladenović | Foto: Nebojša Marković


A da vaspitačice iz ovog vrtića imaju čime da se ponose pokazali su njihovi klinci koji su na pozornici izmešali i klasičan balet sa elementima modernog plesa, mjuzikl sa rep muzikom, zabavne skečeve sa poučnim porukama. U prevodu, održali su u prepunoj sali čas iz umetnosti. One prave, čistog srca.

Poslednji komentari
  • Lavica Vreme: 01.06.2013 09:05h

    U moru teskih tema ovo je osvezenje za srce i oci,vaspitacice cestitam vam od srca a vama deco zelim da vam buducnost bude vesela i puna lepih trenutaka...ulepsali ste mi dan a verujem i mnogima koji su vas Brodvejski nastup imali prilike da gledaju i mnogima koji su ovo procitali i kroz tekst svu tu lepotu vaseg nastupa doziveli...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP