Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

POMOĆ

Čeka je operacija, a nemaju ni za hranu!

Autor: S. Jurasovć | 28.10.2012 - 09:02:00h | Komentara: 0

Danijela i Tomislav Savić iz Negotina mislili su da je nakon šest spontanih pobačaja njihovim mukama došao kraj kada je pre sedam meseci na svet došla njihova ćerka Snežana.

Snežana sa ocem

Snežana sa ocem

Nažalost, sreća je samo nakratko obasjala teskobnu sobicu od dvadesetak kvadrata u kojoj žive jer je ubrzo po rođenju ustanovljeno da mala Snežana ima teško oboljenje digestivnog trakta. Ona je zbog toga na posebnom režimu ishrane, uskoro je očekuje operacija, a potom i banjska rehabilitacija, a roditelji su već iscrpli sve svoje mogućnosti da finansiraju troškove lečenja i fizikalne terapije.


- Snežana za ishranu koristi isključivo mleko „aptamil comfort 2“, koje košta 14 evra. Jedno pakovanje nam traje tri dana, a uz to pojede i tri kašice bez bez glutena. Potrebna joj je i fizikalna terapija koja se može raditi isljučivo u Univerzitetskoj bolnici u Beogradi i nigde više, tako da ja i moja devojčica dva puta nedeljno putujemo u Beograd autobusom. Terapiju prate i skupe injekcije koje su veoma bitne za njen rast - objašnjava majka Danijela, koja je 1999. godine izbegla sa Kosova.

Da bi spasli svoje dete, roditelji su podigli kredit, ali nažalost taj novac je potrošen, a terapija još uvek traje.

- Troškovi nam tek predstoje. Očajni smo jer Snežana već 29. oktobra odlazi na pripreme za neophodnu operaciju koja bi trebalo da je oslobodi dela problema, pre svega putovanja u Beograd dva puta nedeljno. Posle operacije očekuje je dugotrajan oporavak u banji, a ostaje joj i obavezna bezglutenska ishrana - očajna je Danijela, koja je i sama ozbiljno bolesna, ima srčane probleme, probleme sa štitastom žlezdom i bubrezima, a uz sve to, leva ruka joj je otkazala i u njoj nema nikakav osećaj.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP