Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

MATURANTI SE I OVE GODINE PRIDRUŽILI VRŠNJACIMA IZ EVROPE

Cela Srbija plesala!

Autor: Ekipa Alo! | 18.05.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Na centralnim trgovima i ulicama širom Srbije juče je, tačno u podne, plesalo više od 12.000 maturanata, koji su se kroz muziku i ples na jedinstven način povezali s vršnjacima iz Evrope u okviru maturantske parade „Ples tolerancije“.

Više od 12.000  svršenih  školaraca igralo na  centralnim  trgovima  u okviru  maturantske  parade „Ples tolerancije“

Više od 12.000 svršenih školaraca igralo na centralnim trgovima u okviru maturantske parade „Ples tolerancije“ | Foto: Nenad Mihajlović

Plesu su se pridružili svršeni srednjoškolci iz 40 gradova Srbije, ali je, za razliku od prethodnih godina, izostao u Beogradu. Nenad Borovčanin, državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta, pridružio se maturantima u Obrenovcu i poručio da je „ovo slika Srbije kakvu želimo“.

Novi Sad

Novi Sad | Foto: Nenad Mihajlović


- Ovde su danas mladi koji su veseli i sa osmesima na licima. Oni danas plešu u duhu tolerancije, nenasilja i poštovanja drugih. Smatram da nam je to danas neophodno kao društvu jer smo se na neki način jedni od drugih udaljili, a ovo je način da se zbližimo“, ocenio je Borovčanin.

Niš

Niš | Foto: K. Kamenov


U Nišu su kadril maturanti plesali na Trgu kralja Milana noseći bele majice sa hristovim monogramom, u duhu obeležavanja 1.700 godina Milanskog edikta, a pre početka plesa, oko 700 maturanata je na stadionu „Čair“ napravilo Hristov monogram.

Prokuplje

Prokuplje


- Lepo je što imamo priliku da na ovaj način obeležimo završetak školovanja u srednjoj školi. Spremali smo se oko tri meseca na časovima fizičkog. Drago mi je što sam deo ove manifestacije - rekla je Anđela Ljubisavljević, maturantkinja Gimnazije „Svetozar Marković“ iz Niša.

Užice

Užice | Foto: Miloš Cvetković


Maturanti su plesali i u centru Novog Sada. Oni su na Trgu slobode na početku razvili veliki transparent sa porukom „Stop dijabetesu“, a zatim su izveli četiri plesne koreografije, da bi se hepening u centru grada završio ogromnim užičkim kolom. Plesalo se i u Prokuplju, Užicu, Pirotu, Kikindi, Apatinu, a prvi put parada je organizovana i u Babušnici.

Kragujevac

Kragujevac | Foto: Biljana Nenković

Održali „poslednji čas”

Maturanti gimnazija proslavili su juče poslednji dan škole širom Srbije, a pojedini su to uradili na svojstven način. Maturanti Trinaeste beogradske gimnazije odlučili su se da noć između petka i subote provedu u školskoj biblioteci. Veče je trebalo da započne čitanjem poezije, da se nastavi muzičkim programom „Od Baha do Bitlsa“, prezentacijama iz robotike, likovne umetnosti, astronomije... a za tri sata ujutru zakazana je vanredna sesija filozofske sekcije „Jutro sa Sartrom“.
Kragujevački gimnazijalci kraj škole proslavili su, tradicionalno, u dvorištu gimnazije, uz muziku i „poneku kap“ alkohola, a na sebi su imali majice sa ispisanim najpopularnijim rečenicama njihovih razrednih starešina. „Snežini malci, budući intelektualci“ i „Šta ste gubili prošle nedelje - vreme“ samo su neke od poruka na majicama, jedno odeljenje četvrtog razreda porukom na majici poslednji put je „zamolilo“ profesore da odlože propitivanje i to za nepostojeći dan u školskom kalendaru. Na nekim su bili čak i printovi likova profesora.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP