Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ROBIJA ZBOG 200.000 DINARA KAZNE

Ceo grad sakupio novac da oslobode bolesnu ženu iz zatvora

Autor: O. Dašić | 20.04.2015 - 19:19:00h | Komentara: 6

Građani Novog Pazara, posle pisanja "Alo!" novina, za samo jedan dan prikupili su sav novac potreban da njihova sugrađanka Branka Milojević (52) bude puštena iz zatvora.

Hoće da se iseli  iz Novog Pazara: Branka Milojević

Branka Milojević

Branka se iznenada našla iza rešetaka zbog duga od 200.000 dinara, koje je trebalo da plati na ime velikog broja kazni koje su joj napisane zbog navodne velike buke koja dopire iz njenog restorana.
Podsetimo, ona je za naš list ispričala da je pala u svojevrsnu nemilost načelnika PU Novi Pazar Dragana Terzića, kao vid osvete zbog činjenice da se njen sin Ivan, policajac, za vreme godišnjeg odmora angažovao na zaštiti tamošnjeg Višeg javnog tužioca, sa kojim je prvi čovek Novopazarske policije u sukobu.

Branka se 17. aprila javila, po pozivu, u Prekršajni sud u Novom Pazaru gde joj je naloženo da odmah plati 200.000 dinara na ime kazni za prekoračenje dozvoljene buke.
Ona novac nije imala. Po rečima njenog sina Ivana, Milojevićka je uhapšena odmah i sprovedena u zatvor u Požarevcu.
- Rizikujem što razgovaram sa vama, jer ne znam koji je sledeći korak načelnika, možda će me ovo koštati i radnog mesta, ali sam očajan što mi je majka, žena koja nikada nije došla ni u kakav sukob sa zakonom, a inače lečena na onkologiji, već tri dana u zatvoru, brinem za njeno zdravlje. Tog dana sam bio poražen činjenicom da po moju majku, dok je bila na razgovoru u sudu, iz naše policijske uprave odlaze dva vozila pod rotacijama da je hapse, kao da je u pitanju neki okoreli kriminalac. Nisu mi dozvolili ni neke lične stvari da joj dam. Hvala bogu što ima dobrih ljudi i savesnih kolega. Među njima se čulo o kakvom slučaju je reč, da je uhapšena iz čiste osvete prema meni, pa su mojoj Branki iz Požarevca dozvolili da mi se odmah javi telefonom. Rekla je da je dobro, pa sam se malo umirio, rekao nam je Ivan u telefonskom razgovoru.
On kaže da su već prvog dana, kada je Branka uhapšena, njegove kolege policajci počeli da prikupljaju novac.
- Svi znaju da ona od tog restorančića izdržava sebe i mog starijeg brata koji je od detinjstva invalid, a žena je i sama slabog zdravlja. Pošto se ono što vam je ona ispričala pojavilo u vašim novinama, pored kolega javili su se prijatelji, poznanici i gosti njenog restorana i odmah je prikupljena potrebna suma. Ja sam to jutros uplatio i očekujem da ona danas bude puštena iz zatvora, kaže Ivan.
Kako nam je Branka ranije ispričala, zbog navodne buke koja dopire iz njenog etno restorana, za godinu i po dana napisano je više od 500 prijava. Ona je angažovala nadležnu službu koja je utvrdila da buka ne prelazi dozvoljeni nivo, a sličan je i nalaz nadležne inspekcije iz Novog Pazara.
Poslednji komentari
  • radenko Vreme: 20.04.2015 19:41h

    ISKRENO SVAKA CAST.A I VAMA NOVINARIMA.Ipak nisu ovakvi tekstovi pozeljni u ovo vreme.Nekad je bilo lakse novinarima nego sada a vas pitam otvoreno dal bi pisali seriju tekstova o TC KOPAONIK tj o dolasku Miodraga Kostica o privatizaciji maltretiranju radnika ja sam spreman a vi.mejl imate pa ako smete javite se.

  • ceo grad Vreme: 20.04.2015 20:27h

    Bolje da se skupi cijeli grad pa DA SE JEDNOM SMENI VECITI NACELNIK -koji obavlja cetiri funkcije a nije tajna da saradjuje sa zukorlicem ! Zalost za postenu zenu koja se godinama muci sa bolesnim sinom

  • mile Vreme: 20.04.2015 21:02h

    A ko je taj nacelnik policije u Pazaru....Poreklo imovine i ostalo da pokaze ...cas posla resen slucaj

  • punisher Vreme: 20.04.2015 23:18h

    Koliko ja razumem ova gospodja ima merenje buke ,i izvestaje o merenju buke od inspekcije nadlezne za buku ? Kako je moguce da joj se pisu prijave zbog tog komsije i sluha nekog policajca , sram VAS bilo Branka bacili su ti oko na restorancic ,a mozda i konkurencija placa nacelniku da te skloni .STEFANOVICU REAGUJ!!!!

  • punisher Vreme: 20.04.2015 23:25h

    Kako je moguce da zeni pisu prijave kada ima merenje buke i izvestaje inspekcije nadlezne za buku gde se odgovorno tvrdi da je buka saobracaja veca od buke lokala ? Branka izdrzi Pazarci su uz tebe ,slavio sam u tvoj lokal moj praznik Bajram i Vas Bozic i uvek sam mogao da se opustim i uzivam da nemam neprijatnosti ,a to sto su bacili oko na tvoj lokal ....Pa zar bi Americki ambasador dosao u tvoj lokal na rucak da ne vredite ? Pazarci su uz tebe

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP