Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SVAKA IM ČAST!

Đaci zaradili 800.000
dinara za školu!

Autor: S.S. | 17.01.2013 - 12:13:00h | Komentara: 0

Mladi učenici Tehničke škole u Novom Pazaru, su pokazali kako im nije potrebno iskustvo da bi zaradili čak 800.000 dinara za školu pravljenjem sopstvenih inovacija.

dd

Nastavnik sa đacima

Može se reći da bi oni mogli da pokažu i nekim iskusnijim kolegama kako da budu uspešni kao oni.


„Ideja mi je bila da organizujem decu u dve odvojene kompanije, kako bi se između njih razvijao takmičarski duh i zaista se pokazalo da je konkurentost velika motivacija. Za program se prijavilo tridesetak učenika, ali kad je trebalo da se radi, trećina je odustala. Ostali su samo najbolji, što se i po njihovim rezultatima vidi“, kaže Mirza Šemsović, nastavnik koji je bio mentor ovim učenicima, za „24 sata“.

“Ne uzimajte osmeh deci“ i “Ovo za ono“ su dva učenička preduzeća: jedno proizvodi stolice od metala, a drugo je osmislilo dečju spravu za igranje u pesku.

„Deca su imala odlične ideje, trebalo ih je samo usmeriti. Metalne stolice koje prave jedni prodali smo drugim školama, a potražnja je bila tolika da smo morali da proizvedemo više od 500 komada. Sprave za igranje najviše interesovanja su izazvale na samim dečjim igralištima. Đaci ih iznesu napolje, a onog trenutka kad dete sedne na taj minibager i uđe u pesak, ne ustaje s njega dok mu ga majka ne kupi“, istakao je nastavnik zašto su on i čitav grad ponosni na svoje mlade preduzetnike.

Šemsović je takođe naglasio da je sav zarađeni novac otišao u školsku kasu jer im je najbitnije bilo da deca razviju kreativnost i preduzetnički duh, a škola im je inače finansirala materijal i prostor za rad.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP