Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

DRAGAN SMILJANIĆ IZ GROCKE PRETI KOMŠIJAMA DA ĆE DA PREORE PUT

Dalje nećeš moći!

Autor: Snežana Ivaneža | 16.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Dragan Smiljanić iz Grocke preti da će zatvoriti i preorati deo Grobljanske ulice u tom mestu, ukoliko mu meštani ne plate ukupno 300.000 dinara za otkup placa koji je uzet za javni put. On je, kako tvrde njegove komšije, već zatvarao deo ulice cevima, pa su ih stanovnici preskakali, a uglavnom uklanjali kako bi mogli da izađu iz ulice.

Oranje ne možeš da mi gaziš!

Oranje ne možeš da mi gaziš!

Budimir Tešić, meštanin Grobljanske ulice, tvrdi za „Alo!“ da bitku sa Draganom vodi još pedesetak stanovnika te ulice.  


Vlasnik placa: Hoću
da se nagodimo!


Dragan Smiljanić ogorčeno govori da je nalazio svašta na svom placu. Komšije su mu, kako kaže, bacale kese, kamenje, a čak su mu polomile i granu na trešnji.
- Želim da ih udaljim od mog placa. Već sam dobijao prijave, zato hoću sve da bude legalno. Sve sam izmerio, znate i sami koliko košta geometar. Ali ja, ipak, hoću da se dogovorim, upozoreni su na vreme - priča Smiljanić za „Alo!“.

- Dragan Smiljanić želi da ogradi deo ulice i zabrani je za prolaz zato što parcela koja se nalazi u njegovom vlasništvu uključuje i deo te ulice. Dragan nas je obavestio da imamo rok od mesec dana da mu isplatimo novac. Ova ulica postoji od sedamdesetih godina prošlog veka, a priča se da je Draganov otac nekad poklonio parcelu opštini da bi se tu izgradio put. Međutim, kroz ulicu su prošli sada i gasovod i kablovska, a da pritom, nisu tražili odobrenje od vlasnika. On sada može da nam preseče kablove - priča za „Alo!“ Budimir, koji kaže da su svi u strahu da će izgubiti put jer Smiljanić ima „čiste“ papire.

- On je od opštine dobio rešenje da može da ogradi deo ulice, a u katastru se navodi da je u pitanju privatan put. Ulica je asfaltirana do pola i ukoliko se ogradi taj deo, tuda može da prođe samo čovek i bicikl, ali mi koji imamo kola nemamo rešenje - priča ovaj meštanin.

Geometar je  obeležio granicu imanja

Geometar je obeležio granicu imanja


Dragan Smiljanić, s druge strane, tvrdi za „Alo!“ da je opština neovlašćeno uzela deo porodične parcele za javni put u Grobljanskoj ulici, iako se on sve vreme vodi kao vlasništvo njegove porodice.

- Neka budu srećni što sam im uopšte i ponudio nagodbu. Dve godine sam čekao na rešenje. Lepo sam im rekao, dok sam raspoložen, hajde da se dogovorimo. Ja živim kilometar odavde. Zamislite, postavio sam sedam ili osam cevi, ne sećam se sad koliko i kad sam došao sledeći dan nisam ih zatekao. Ja ih ljudski obavestim da ću im zagraditi put, a oni se tako ponašaju - kaže Dragan Smiljanić.

Bez osnova za postupak


Prema izveštaju komunalne inspekcije, koja je izvršena 13. avgusta ove godine, na spornom putu nema prepreka, a samim tim nema osnova za pokretanje postupka.
- Zatečen je konopac položen po zemlji, kojim je obeležena katastarska granica predmetne parcele u skladu sa geodetskim premerom. Stanovnici koriste deo privatne parcele kao put, a površina zauzeća iznosi 165 kvadrata. U momentu inspekcijske kontrole duž Grobljanske ulice saobraćaj se odvijao nesmetano, a ulica je u celosti prohodna - navode u izveštaju iz Komunalne inspekcije opštine Grocka.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP