Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

HOLIVUDSKI PRODUCENT GORDON BIJELONIĆ JURI ZVEZDU ZA FILM

Danijel Dej Luis je novi Tesla!

Autor: Ivana Kljajić | 07.06.2015 - 08:54:00h | Komentara: 2

Gordon Bijelonić, holivudski producent i režiser srpskog porekla, ispunio je obećanje koje je našem listu dao krajem 2014. i došao je u Beograd da pripremi teren za svoj životni projekat - film o Nikoli Tesli!

Gordon Bjelonić

Gordon Bijelonić postao predsednik odbora Tesline naučne fondacije

Gordon, ili Goran, kako ga zovu na našem domaćem terenu, u međuvremenu je postao predsednik odbora Tesline naučne fondacije.

Oženiću se Srpkinjom!

Posle desetak dana u Beogradu, Goran žuri u Banjaluku, i to zbog preporuke prijatelja. Naime, iako je okružen holivudskim lepoticama, želja mu je da se oženi Srpkinjom.
- Poslovni saradnici Mićo Popović i Filip Bijelić su me nagovorili da odvojim vreme i za Banjaluku, za koju su mi rekli da je zovu i gradom žena. Evo, idem da vidim o čemu se radi - kaže nam Goran.

- Poziv Nikole Lončara, osnivača i predsednika Fondacije, da dođem na čelo odbora doživeo sam kao veliku čast, ali i obavezu. Upravo sam došao sa svečanosti u američkoj ambasadi povodom otkrivanja Tesline biste. Istu takvu smo postavili i u njujorškom hotelu “Njujorker”, gde je Tesla godinama živeo i umro - priča nam Goran na odličnom srpskom.
Planovi su mu veliki, o njima nam energično govori u jednom beogradskom kafiću. Pominje superstarove kojima je okružen i sa kojima se druži. Ima ideju i kako da poveže Muzej Nikole Tesle, domaće filmadžije i filmske studije sa velikim igračima u Holivudu.

Danijel Dej Luis

Danijel Dej Luis | Foto: AP

 
- Ljudi se sve više interesuju za Teslu. U mom filmu Teslu bi igrao Danijel Dej Luis, koji je čaroban i koji radi film na svake tri godine. Uradi film i jednostavno se povuče, nema ga. Ali već imam ideju preko kojih prijatelja mogu da dođem do njega. Rediteljsku palicu bih poverio Darenu Aronofskom - otkriva nam Goran strogo čuvane detalje o novom blokbasteru.

Rad sa zvezdama

Gordon Bijelonić je Njujorčanin iz emigrantske porodice koja se 1969. doselila u SAD iz Bosne i Hercegovine. Odrastajući u Velikoj jabuci, on je svako leto s roditeljima i braćom provodio u bivšoj Jugoslaviji. Danas živi na relaciji Njujork - Los Anđeles, ali su ga prethodni poslovi odvodili i u Evropu, Kanadu, Panamu, Čile... Najbolji prijatelj mu je Vin Dizel, a radio je sa svetskim facama poput Morgana Frimena, Roberta de Nira, Džona Travolte, Džejmsa Franka, Mile Kunis, Foresta Vitakera, Kire Najtli... a bio je izvršni producent i poslednjeg filma koji je snimio pokojni Robin Vilijams “The angriest man in Brooklyn“.

Poslednji komentari
  • mr burns from simpsons Vreme: 07.06.2015 09:26h

    godinama navijam za to da Teslu igra gospodin Danijel Dej Luis,odlican glumac I jednostavno govoreci, jedini pravi za ulogu Tesle...bravo!!!! drago mi je da se jos neko toga setio..

  • Steva Vreme: 07.06.2015 12:39h

    Daniel Day Lewis je genijalan glumac. Pravi izbor, svaka cast.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP