Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

PROMOCIJA BRZE HRANE UMESTO FIZIČKOG VASPITANJA

Deci otkazan čas zbog gostovanja klovna iz MekDonaldsa!

Autor: R. K. | 08.10.2013 - 14:46:00h | Komentara: 15

Prvaci osnovne škole "Banović Strahinja", iz beogradske opštine Čukarica, u prošli petak nisu imali čas fizičkog vaspitanja zbog gostovanja klovna Ronalda MekDonalda, poznate maskote lanca brze hrane MekDonlads! Roditelji mališana ogorčeni su što je njihovoj deci otkazan redovni čas zbog promocije privatne firme!

Ronald McDonald

- Šokirana sam činjenicom da nam se deca izlažu korporativnom marketingu pod okriljem osnovne škole, kao i da im se zakida na časovima fizičkog vaspitanja. Žao mi je sopstvenog deteta koje u prvim danima školovanja dobija ovakve inpute. Dete je snuždeno, jer nisu imali fizičko, a taman su na prošlom času počeli da rade prave vežbe – napisao je jedan od roditelja na društvenoj mreži "tviter", želeći da skrene pažnju javnosti šta sve njihova deca "uče" u školi.

Divna Dimitrijević, direktorka škole "Banović Strahinja", pak ne vidi ništa sporno u tome što je zbog klovna "MekDonald"odložen čas i kaže da je to obična predstava, "kao i bilo koja druga"!

OŠ Banović Strahinja

OŠ Banović Strahinja

- Ne vidim u čemu je problem. Taj klovn dolazi u našu školu već deset godina. To je predstava kao bilo koja druga. Nigde nije spomenut "MekDonald" i nije deljen nikakav propagandni materijal. Deca su samo dobila raspored časova. Samom predstavom, koja je bila edukativna, oni su bila oduševljeni! – kaže za "Alo.rs" Dimitrijevićeva.
Na pitanje da li je Ministarstvo prosvete dozvolilo ovakav vid "edukacije", ona nije znala odgovor. Kada smo je pitali na koji način su deca imala korist od predstave zbog koje je otkazan čas i koje je njeno mišljenje o tome što decu obrazuje eksponent privatne firme, Dimitrijevićeva je žustro reagovala, navevši da neće da priča sa nama, jer nije sigurna da se radi o novinarima.

 
Poslednji komentari
  • bojan andric Vreme: 08.10.2013 15:29h

    Čiime se vi bavite...

  • yox Vreme: 08.10.2013 16:07h

    Znači nije prvi put da klovn dolazi u školu? Zašto se ovaj "zabrinuti roditelj" tek sada javlja?

  • nedjo Vreme: 08.10.2013 16:31h

    dete snuzdeno jer nije imao cas?? ma dajte molim vas...

  • Tatko Vreme: 08.10.2013 17:01h

    A kakva je edukacija u pitanju? Jedenje sendviča ili nešto drugo? Ako je nešto drugo, možga ne treba skakati u oči odmah?

  • KLOVN SMEHULJKO Vreme: 08.10.2013 17:10h

    Podrzavam mog kolegu Ronalda Mek Donalda. Nevidim nista lose u tome. On je odlican klovn , I uvek donese puno,puno osmeha, srece I radosti svoj deci koja ga gledaju. Vazno je, da je deci bilo lepo, A roditelji bi trebali da budu zahvalni kompaniji Mek Donalds sto im je omogucila besplatnu predstavu. Zbog velike ekonomske krize , mnogi roditelji nisu u mogucnosti da priuste svom detetu klovna za zabavu. Casova fizickog ce biti jos mnogo, mnogo, a deca ce se uvek rado secatI jednog lepog druzenja sa klovnom , pa makar to bio i klovn Ronald Iz Mek Donaldsa. S postovanjem, klovn Smehuljko sa decije televizije kanal D.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP