Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

TROGODIŠNJAK ŠOKIRAO NIŠLIJE

Dete trčalo po Nišu: Neću u vrtić, hoću kući!

Autor: Južne vesti | 25.12.2013 - 19:57:00h | Komentara: 0

Dečak od tri godine koji u patofnama i bez jakne trčeći viče: "Neću u vrtić, hoću kući!" začudio je prolaznike u Đerdapskoj ulici, u Nišu.

Pomozite svom detetu da izrazi osećanja na  bezbedan način

Prolaznici su su pretpostavili da je pobegao iz vrtića "Zvončići" u Romanijskoj ulici i odveli ga tamo. "Pčelica" protiv odgovornih preduzima mere.
Kako je ispričala radnica jednog od lokala u blizini vrtića, mališan je u sredu oko pola deset protrčao ulicom, prešao pešački most preko Gabrovačke reke i nastavio da trči Đerdapskom ulicom.
"Kroz izlog sam primetila dete koje je bilo napolju, po onom hladnom vremenu, samo u dukserici. Prvo sam pomislila: "Kako je neko pustio dete bez jakne?", a onda sam pogledom potražila roditelje, jer se dete šetalo sredinom ulice. Tada sam shvatila da je ono u patofnicama", kaže radnica za "Južne vesti".
Ona dodaje da je nekoliko ljudi krenulo za njim, a da ga je jedan od prolaznika sustigao i vratio nazad vaspitačicama. Pritom, niko iz vrtića nije ni primetio da im "fali" dete.
"Vaspitačice su nam rekle da je dete samo otključalo vrata. Pa, ja imam stariju decu, ali ona još ne umeju to da urade", priča ova žena.
Duž cele Romanijske ulice ima mnogo parkiranih automobila, pa je sva sreća da nijedan nije krenuo u rikverc, jer su male šanse da bi spazili tako nisko dete.
U vrtiću "Zvončići" nisu hteli da komentarišu ovaj događaj, a direktor Predškolske ustanove "Pčelica" Zoran Jonić potvrdio je događaj:
" Upoznat sam sa slučajem. Protiv zaposlenog kod kog se ovo dogodilo biće preduzete sve mere koje zakon propisuje zato što je to nedopustivo, a stručna služba će uraditi svoj deo posla u domenu deteta, da se vidi zašto se to desilo. Roditelji su dali izjave, a uzeo sam ih i od svih ostalih koji su bili uključeni u slučaj", rekao je Jonić za "Južne vesti".

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP