Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

MORAJU DA ČASTE

Dobili platu posle dve godine!

Autor: Beta | 16.02.2015 - 11:47:00h | Komentara: 0

Posle skoro dve godine zaposleni u Domu zdravlja u Gornjem Milanovcu koji nisu na spisku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dobili su plate zahvaljujući lokalnoj samoupravi.

Siromaštvo

Ilustracija | Foto: Profimedia

Odlukom Opštinskog veća u budžetu opštine planirana su sredstva za isplatu primanja stomatolozima, lekarima i ostalom osoblju koji nisu ažurirani u nadležnom fondu, pod uslovom da prihvate da se dug plati početkom iduće godine.
Predsednik Opštine Milisav Mirković rekao je za agenciju Beta da je ovu ponudu prihvatilo 36 radnika, a da petoro nije i njima su isplaćene plate za januar, jer su tužbama blokirali žiro racun Doma zdravlja.
"Sada će uredno primati plate, a dug zbog koga su podneli tužbe, počeće da se isplaćuje krajem ove i početkom iduće godine, ali smo zaključili da nema otpuštanja niti prijema novih radnika bez saglasnosti u Ministarstva zdravlja", rekao je Mirković.
On je istakao da planirana sredstva za ove namene u iznosu od sedam miliona dinara neće biti dovoljna i da će se rebalansom budžeta obezbediti razlika, ali je najvažnije da zdravstveni radnici budu svi u istom položaju i da primaju uredno plate.
Oni koji nisu prihvatili ovu ponudu najavljuju da će i dalje voditi sudske sporove i tražiti da se prvo isplate plate koje su odavno zarađenje jer "obećanja često ostaju neispunjena".

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP