Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

U MUZEJU VAZDUHOPLOVSTVA U SURČINU

Dobrovoljci idu da peru avione

Autor: Beta | 14.04.2015 - 10:18:00h | Komentara: 0

Grupa vazduhoplovnih entuzijasta i ljubitelja avijacije danas u podne pokrenuće akciju pranja eksponata u Muzeju vazduhoplovstva na beogradskom aerodromu u Surčinu želeći da na taj način skrenu pažnju na, kako navode, nemar i javašluk koji vlada u toj ustanovi.

Avion

Ilustracija | Foto: Profimedia

"Zaposleni u Muzeju vazduhoplovstva suočeni su sa toliko teškom materijalnom situacijom, da više od 20 godina nemaju novca da kupe najosnovnija sredstva kojima bi eksponate oprali i zaštitili od propadanja.
Ljubitelji avijacije doniraće muzeju kante, sunđere, krpe i auto-šampon u nadi da će Muzej biti u stanju da obezbedi vodu, no ako i to bude problem, spremni su da dopreme i vodu", rekli su agenciji Beta organizatori akcije.
Jedan od organizatora Vladimir Milićević rekao je Beti da će on i njegov prijatelj Zoran Kusovac danas doći u Muzej na Aerodromu "Nikola Tesla" kako bi oprali eksponate, i da se nada da će im se priključiti i drugi ljudi dobre volje, ali da mu nije važno da li će se iko pojaviti jer je osnovna ideja da se skrene pažnja javnosti na javašluk i nemar koji vlada u Muzeju.
On je rekao da su oni neformalna grupa prijatelja koji su se okupili putem vazduhoplovnog portala "Avijacija bez granica", a da ih je na akciju "naterao" tekst koji su pročitali na sajtu "Tangosiks" pod nazivom "Muzej prljavih aviona".
Milićević je dodao da, poučen ranijim iskustvima, ne očekuje pozitivan stav uprave Muzeja, ali da mu je bitno da se zna da oni ne želi da ruše ili prave haos, već da pomognu Muzeju koji je javna ustanova i u koji svako ima pravo da dođe.
"Dobrovoljci će održati 'pokaznu vežbu' pranja letilica u nadi da će zaposlenici muzeja savladati gradivo i u budućnosti ga redovno primenjivati kako eksponati ne bi dalje propadali", navodi se u saopštenju organizatora.
Organizatori su pozvali sve ljude dobro volje da im se priključe i poklone neabrazivne sundjere za pranje automobila, pamučne i mikrofiber krpe, plastične kofe i auto-šampon.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP