Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

SAJAM KNJIGA

Dodik iskeširao 50 € za Đilasa, Vuka i Če Gevaru!

Autor: Ružica Kantar | 23.10.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Dobra knjiga para vredi! To je moto kojim se vodio Milorad Dodik, koji je na Sajmu knjiga za pet minuta na dva štanda pukao čak 100 evra!

Raznovrsno  štivo nosi iz  Beograda: Milorad Dodik u šopingu na Sajmu knjiga

Raznovrsno štivo nosi iz Beograda: Milorad Dodik u šopingu na Sajmu knjiga | Foto: Aleksandar Stanković

Za roman Vuka Draškovića i biografije Milovana Đilasa i Če Gevare predsednik RS nije žalio para, te se videvši pomenute naslove latio novčanika, iskeširao 50 evra i ne čekajući kusur zaputio se u nove pohode.

Ekipa mala ali odabrana: Kusturica, Bećković  i Dodik zamezetili na Sajmu knjiga

Ekipa mala ali odabrana: Kusturica, Bećković i Dodik zamezetili na Sajmu knjiga | Foto: Aleksandar Stanković

 

Prva dama Srbije danas na Sajmu


Kako saznajemo, Sajam knjiga danas će postiti i Slavica Đukić Dejanović, kao i Dragica Nikolić, prva dama Srbije. Supruga predsednika Srbije prisustvovaće promociji knjige „Živeti kao pre“, u izdanju „Globosino Aleksandrija“, u ediciji „Ljiljana Habjanović Đurović vam preporučuje“.

Na Sajmu knjiga, Dodik je juče svečano otvorio četvrti nastup Republike Srpske i tom prilikom je rekao da je ovo čast i prilika da RS na Sajmu predstavi svoja dostignuća.

- To je dokaz našeg identiteta i zato podržavamo naše stvaraoce, u njihovoj dilemi stati ili nastaviti. Knjige i književnost treba da ostanu za budućnost kao svedočanstva današnjice - rekao je Dodik, nakon čega se prošetao i pogledao naslove.

U razgovoru za „Alo!“ je objasnio da je veliki ljubitelj knjiga i da ga interesuju različite teme, u šta smo ubrzo imali prilike da se uverimo.

Vuk je otvorenih usta potpisivao primerke svoje knjige!

Vuk je otvorenih usta potpisivao primerke svoje knjige! | Foto: Aleksandar Stanković

Drašković: Samo da se kupuje!


Na Sajmu knjiga zatekli smo i lidera SPO Vuka Draškovića, koji je delovao pomalo iznenađen činjenicom da je Milorad Dodik izabrao baš njegovu knjigu.
- Drago mi je da bilo ko kupuje, pa tako i on - rekao je Drašković, priznajući da je njegov izbor neobičan. Međutim, pohvalio se da njegova dela mnogi vole i da je roman „Via Romana“ skoro rasprodat.

Već na štandu zadužbine „Petar Kočić“ iz Banjaluke, Dodik se zaustavio i bez razmišljanja izabrao roman „Via Romana“ Vuka Draškovića, kao i dve biografije iz pera Borislava Lalića - o poznatom jugoslovenskogom disidentu Milovanu Đilasu i kubanskom revolucionaru Če Gevari.
Dok je Dodikovo obezbeđenje nosilo kese, on je radoznalo razgledao, pa mu je tako pogled pao i na Srpsku enciklopediju u dva toma. Kupio je oba, i za to zadovoljstvo takođe iskeširao 50 evra.

Inače, Sajam knjiga otvoren je u nedelju i trajaće do 28. oktobra, a posetiocima će vrata biti otvorena svakog dana od 10 do 21 sat.

Revolucija jedina  solucija: Ratibor  Trivunac

Revolucija jedina solucija: Ratibor Trivunac | Foto: Aleksandar Stanković

Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara, ulaznica za grupne posete je 150 dinara, dok je cena porodične 600 dinara. Ove godine počasni gost je Mađarska, a na površini od 27.011 bruto kvadratnih metara predstaviće se ukupno 478 izlagača.

Raša Popov

Raša Popov | Foto: Aleksandar Stanković

Andrićgrad pre roka!


Miloradu Dodiku juče je društvo pravio i poznati reditelj Emir Kusturica, koji je najavio da će Andrićgrad u Višegradu u RS biti završen 2013. godine, pola godine pre nego što je prvobitrno planirano. Prema njegovim rečima, na svečanom otvaranju Andrićgrada biće otvoreno pozorište i premijerno izvedena opera „Na Drini ćuprija“ po istoimenom romanu Ive Andrića.
- Divno je što smo uprkos tihoj opstrukciji uspeli da napravimo prvi renesansni trg na Balkanu. Na Balkanu 400 godina nije bilo renesanse i trgovi nisu bili mesto kulturnog života, nego mesto okupljanja da bi se rušile televizije ili vlade - kazao je Kusturica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP