Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

POSETIOCE „EGZITA“ NE OMETA NI LOŠE VREME

Dok je pića i svirke, šta nam kiša može?!

Autor: S. Aničić - M. Lončar | 12.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Posetioce festivala „Egzit“ u zabavi i uživanju nije omela niti obeshrabrila ni kiša koja je rominjala u Novom Sadu. Više od 4.000 gostiju razapelo je šatore u kampu na Petrovaradinskoj tvrđavi, ali je spavanje pod otvorenim nebom zbog vremena i blata bilo moguće samo uz velike količine alkohola.

Jorg Engels  Iz Holandije  šesti put je u  Novom Sadu

Jorg Engels Iz Holandije šesti put je u Novom Sadu | Foto: Robert Getel

Jorg Engels iz Holandije šesti put je na Egzitu, a kada god putuje, sa sobom nosi fotografiju Novosađanina koga zove „veliki šef“. Više od nedelju dana putovao je sa drugarima iz Holandije, preko Austrije do Srbije.


- Pre šest godina sam prvi put bio u Novom Sadu, i još tada sam upoznao prijatelja koga posećujem kad god dođem ovde. Upoznali smo ga na Štrandu, gde ima kabinu. On i njegova žena kuvaju za nas i uvek nas dočekaju s rakijom - ­priča Engles. Kaže da je prošle godine prvi put probao čorbu sa svinjetinom, kao i razne vrste pita.

Jutro posle u kampu „Egzit“

Jutro posle u kampu „Egzit“ | Foto: Robert Getel

 
- ­S ovim kombijem putujemo svuda po svetu, a veliki šef je uvek sa nama. Bez njega ne idemo nikuda - kaže Engels. ­A, među brojnim posetiocima koji su stigli iz svih krajeva sveta, nalaze se i Frederik Cviker iz Švajcarske i Kristofer Buher, članovi benda „Kauts kofer“. Najpre su boravili u Poljskoj, potom u Austriji i na kraju su stigli na „Egzit“.

Gosti stigli  iz svih  krajeva sveta

Gosti stigli iz svih krajeva sveta | Foto: Robert Getel

Cviker se ne odvaja od specijalno dizajnirane gitare, koju nosi svuda po svetu, bez nje, dodaje, ne ide ni na spavanje. Kaže da je preko svojih drugara iz Hrvastke i Srbije saznao za ovdašnje bendove. „Često slušam ‘Disciplinu kičme‘, odličan je bend, a znam i za ‘Zabranjeno pušenje‘ i za ‘Bijelo dugme‘. Prednost „Egzita“ je u tome što nudi mnogo domaćih bendova, koje mi ne možemo slušati u inostranstvu“, kaže Cviker.

Bosanac u pritvoru zbog „ekstazija”

Tokom prve večeri „Egzita“ policija je od 32 osobe, od kojih su devetoro stranci, pronašla i oduzela narkotike. Kako je saopšteno, protiv 31 osobe će biti podnete krivične prijave zbog neovlašćenog držanja opojnih droga, dok je državljaninu BiH G. B. (37), kod koga je pronađeno 69 tableta „ekstazija“, određeno zadržavanje. Krivična prijava biće podneta i protiv Novosađanina M. V. (33) zbog sumnje da je 28-godišnjem sugrađaninu naneo teške telesne povrede i polomio mu nos, dok će protiv B. Z. (28) biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, jer se pretpostavlja da je takođe tukao mladića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP