Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

NOVITET U BORU

Dom zdravlja dostavlja recepte na kućnu adresu

Autor: Tanjug | 09.06.2015 - 19:46:00h | Komentara: 4

Dom zdravlja u Boru, nastojeći da se svojim radom potvrdi kao efikasan partner u unapređenju zdravlja građana, uveo je dostavu recepata na kućne adrese pacijenata, a uskoro se očekuje da pacijentima na taj način stižu i lekovi.

Srpsko lekarsko društvo apelovalo da se problem što pre reši dok neko ne strada

Dom zdravlja u Boru uveo dostavu recepata na kuću | Foto: Shutterstock

Mesečna usluga dostave recepata košta oko 1.000 dinara, u zavisnosti od toga da li je pacijent oslobođen participacije, a u cenu su uračunati participacija, prevoz i administrativne usluge.
- Pacijenti koji se odluče da sklope ugovor ubuduće će recepte za ličnu terapiju dobiti na kućnu adresu, što je posebno značajno hroničnim bolesnicima kojima smeta dolazak tokom letnjih vrućina ili zimi kada su putevi zaleđeni, kao i čekanje u redovima na šalteru ili ispred ordinacija,
rekao je Tanjugu direktor Doma zdravlja Miroslav Karabašević.

Objašnjavajući proceduru, Karabašević je rekao da služba Doma zdravlja preko izabranog lekara i kartoteke izvlači redovnu terapiju prijavljenih pacijenata, potom se prepisuju recepti i vozilom Hitne službe dostavljaju na kućnu adresu.

- U pregovorima smo i sa apotekama i nadam se da ćemo, osim recepata, na kućne adrese uskoro dostavljati i lekove, istakao je Karabašević.

Dostava recepta i leka na kućnu adresu pacijenta jedan je od primera kojima Dom zdravlja u Boru nastoji da unapredi nivo usluga primarne zdravstvene zaštite bitnih za unapređenje zdravlja svih građana.

A da ima gradana koji žele da pomognu rad Doma zdravlja potvrđuje i primer donacija Jakova Adžica, koji je za tu zdravstvenu ustanovu po drugi put dao donaciju.
On je Hitnoj službi poklonio je nekoliko aparata za merenje pritiska i savremene bezkontaktne toplomere.

- Reč je o aparatima koji mnogo ne koštaju, ali koji su neophodni za brži i efikasniji rad Hitne službe. Lekari će uz njih moći brže da zbrinu pacijente, naglasio je Adžić.
Poslednji komentari
  • petnica kod bazena Vreme: 09.06.2015 23:09h

    Od 8.juna u 10h je nestala i evo cekamo da bude kao Variola Vera...ocito...i sto ne spomenete da niste ni sekunde pustili vodu aaaaaa

  • Milan Vreme: 10.06.2015 00:51h

    Pa ovo je odlicno za 1000 din. dobijem sta hocu ,kad mi se cefne zovem hitnu da me pregleda oni mi odrade sve sto hocu imogu ,sada i lekove da mi domose ,pa to nema nigde .

  • Emina Vreme: 10.06.2015 00:55h

    Posle kazu nema para u fondu ,pa naravno da nema ,rasipaju se da se neko sluzi po kucama ,ovo ni Svajcarska nema, to samo nasi pametnjakovici mogu da smisle da hitna vozi lekove i recepte na kucnu adresu , A kada stvarno treba za nesto hitno da dodje hitna,onda nema RAZVOZI RECEPTE ,SRBIJO KUDA IDES ,STA JE OVO ??????

  • Milica Marica Vreme: 10.06.2015 01:08h

    Svaka cast ,ja imam stace u kuci baku i deku ,cesto nas posecuje hitna,barem jedamputa do dva puta sedmicno,nebitno koje doba dana-noci, jos ova usluga koja nam je priustena je prava stvar ,ogromno rasterecenje ,sve gotovo jednim pozivom .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP