Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

BRAVO

Dva studenta iz Srbije izabrana za besplatan devetomesečni program SAP Sales Akademija

Autor: | 16.04.2014 - 17:30:00h | Komentara: 0

Prema istraživanjima, oko 50 odsto mladih u Srbiji nema stalno zaposlenje dok je taj broj na svetskom nivou nešto niži i iznosi 40 odsto. Na drugoj strani, velike kompanije širom sveta imaju problem da za određene pozicije nađu adekvatan kadar, jer veliki broj mladih ne poseduje odgovarajuće sposobnosti i edukaciju.

6

"Potrebni su nam obrazovani mladi ljudi"

“Potrebni su nam obrazovani mladi ljudi, koji će rešavati sve veće izazove na koje nailazimo u svakodnevnom poslovanju. Ali da bi oni mogli da postave i realizuju te ideje potrebno im je odgovarajuće obrazovanje i znanje. Upravo mi kao kompanije moramo da im izađemo u susret”, izjavio je Simon Kaluža, generalni direktor kompanije SAP za Centralnu i Istočnu Evropu. Kako bi mladima omogućili odgovarajuću edukaciju i pravilan profesionalni razvoj, kompanija SAP kreirala je novi model zapošljavanja i treninga, koji će omogućiti kompaniji da pronađe najbolje talente, edukuje ih i omogući im da rade u najkvalitetnijem okruženju u kojem će moći da sarađuju sa vrhunskim profesionalcima i od njih dobiju neophodne savete i usmerenja, dodao je Kaluža.
Finalisti su učestvovali na panelu, koji je za temu imao različite izazove u poslovanju, prodajnu strategiju, a takođe su imali priliku da pokažu svoje prezentacione veštine kao i poseban zadatak, koji su ocenjivali izvršni direktori SAP-a iz Centralne i Istočne Evrope.

U Srbije se za SAP Sales Akademiju prijavilo ukupno 59 studenata, četiri je ušlo u finale za izbor najboljeg, a dva studenta, Dragan Đorđević i Miloš Marković, su na najbolji način prikazali svoje veštine i imaće priliku da pohađaju devetomesečni trening u kompaniji SAP, koji će obuhvatiti šestomesečnu obuku u Srbijii tromesečnu obuku u Kaliforniji.
Nakon saznanja da je ušao u ovogodišnji program SAP Sales Akademija Dragan Đorđević je izjavio:“Konkurs za SAP Sales Academy program video sam na društveno-poslovnoj mreži LinkedIn kao ponudu za posao i odmah me je zainteresovala. Kako sam se prethodno školovao na poslovnom fakultetu iz oblasti informcionih tehnologija, SAP mi se čini idealnom kompanijom za rad i razvoj karijere. SAP Sales Academy programu najviše me je privukla činjenica jer obuka polazi od osnova poslovanja i prodaje, a učešće na kursu može mi omogućiti da postanem ravnopravan član SAP prodajnog tima. Moje angažovanje u ovom programu ne predstavlja kratkoročan, već dugoročan plan građenja karijere u SAP kompaniji.”
Dok je drugi izabrani student Miloš Marković izjavio da je i on za ovaj program saznao preko LinkedIn mreže i dodao: “Biti član jednog takvog tima je prilika koja se ukazuje jednom u životu i ja ni jednog trenutka nisam oklevao u svom verovanju da to mogu baš ja da budem.
Kroz program Sales Akademija i interkontinentalne rotacije SAP ne samo da nam daje priliku da se susretnemo sa najrazličitijim izazovima, već nam omogućava da maksimalno unapredimo svoja znanja i veštine i da nakon programa apsolutno spremni započnemo karijeru unutar SAP-a. Konkurencija je bila zaista fenomenalna.
Kandidati su pokazali sposobnost da u kratkom vremenskom periodu analiziraju problem, zatim da to povežu sa određenim proizvodima unutar SAP-a i na kraju sve pretvore u prezentaciju uzimajući u obzir kome prezentuju. Svi su bili otvoreni, spremni za izazov i motivisani da daju doprinos timskom radu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP