Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

ENCIKLOPEDIJA

Energija i kretanje

Autor: E. A. | 20.11.2012 - 11:36:00h | Komentara: 0

Kada smo umorni kažemo da smo ''ostali bez energije''. Kada se govori o iskorišćavanju energetskih izvora ili kaže se, na primer, da neka hrana ne daje dovoljno energije. Međutim, šta je energija? Uopšteno gledajući energija predstavlja ''potencijal da se izazove promena'', sposobnost da se jedan oblik pretvori u drugi ili pokrene.

U svemiru ne postoje tela i sistemi koji ne poseduju energiju. Energija se ne može uništiti, ona samo prelazi iz jednog oblika u drugi, s jednog tela na drugo i uvek u skladu sa zakonima fizike o energiji i kretanju. U desetoj knjizi naučnog serijala ''Velika enciklopedija'' izdavača ''Knjiga Komerc'' uz pomoć sjajnih ilustracija predstavljeni su neki od najvažnijih izvora i oblika energije u prirodi koje čovečanstvo upotrebljava. Kako je čovekova domišljatost omogućila da se raspolaže različitim oblicima energije razvijajući raznorazne mašine opisano je u knjizi koja je od ovog utorka dostupna na svim kioscima i kod kolportera.

Enciklopedija

Velika enciklopedija, Energija i kretanje

Deseti naslov ove edicije, koje je namenjena svim radoznalima, dostupan je i preko sajta Non Stop Shop.rs po ceni od 450 dinara koliko košta i na kioscima.

Edicija ''Velika enciklopedija'' sadrži 12 tomova koji pružaju uvid u sve naučne oblasti najbitnije za naše postojanje počevši od nastanka svemira i razumevanja prirode do upoznavanja sa razvojem tehnologije koja naš svet menja iz dana u dan. Svi naslovi ove naučne edicije izdavača ''Knjiga Komerc'' mogu da se poruče preko sajta Non Stop Shop.rs po ceni od 450 dinara Verni čitaoci ovog naučnog serijala koji kupe celu ediciju i to mogu da dokažu fiskalnim računima stiču mogućnost da dobiju vredne nagrade izdavačke kuće ''Knjiga Komerc'', a detaljnije informacije o nagradnoj igri će biti naknadno objavljene.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP