Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Reportaža/Srbija

VESIĆ OBJASNIO

Evo zašto je Principov spomenik u Finansijskom parku

Autor: Tanjug | 28.06.2015 - 10:44:00h | Komentara: 1

Spomenik Gavrilu Principu biće svečano otkriven večeras u Finansijskom parku, a Vesić je istakao da je lokacija na kojoj se postavlja pravo mesto za to, jer ima svoju istoriju.

Vidovdan

Spomenik Gavrilu Principu u Beogradu

Podizanje spomenika je način da se odužimo Gavrilu Principu i svemu što je uradio za slobodu srpskog naroda, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić dodajući da je taj čin izazvao pozitivne rekacije i da je javnost čvrsta u podršci.

Spomenik Gavrilu Principu biće svečano otkriven večeras u Finansijskom parku, a Vesić je istakao da je lokacija na kojoj se postavlja pravo mesto za to, jer ima svoju istoriju.
Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, Vesić je za RTS podsetio da su se u tom delu Beograda sastajali mladobosanci, da je u blizini kafana ''Zlatna moruna'' gde su provodili dane, a tu je i Železnička stanica sa koje su krenuli put Sarajeva.
Isičući da se Beograd, nažalost, mnogima još nije odužio, gradski menadžer je, međutim, dodao da poslednjih godinu dana grad nastoji da svi ljudi koji su učinili nešto za Srbiju dobiju spomenik, ulicu ili neku drugu vrstu obeležja.
On je precizirao da u glavnom gradu ne postoji spomenik, ali ni ulica posvećena Aleksandru Karađorđeviću, kao ni Nemanjićima, izuzev Cara Dušana, tačnije spomen obeležja njegovom zakoniku.
- Te i slične nepravde treba da se isprave, a grad nastoji da ulice i spomenike ne dobijaju samo političari već i pisci, sportisti, naučnici i svi oni koji su učinili da naš grad bude kakav je danas - rekao je Vesić.

On je istakao da je spisak veliki, te da se svakodnevno primaju predlozi građana i organizacija i razmatra se svaki ponaosob.
- Cilj je da mlade generacije uče da poštuju prošlost jer kada se ona poštuje, u budućnosti se čini mnogo manje grešaka - zaključio je Vesić koji se u ime Grada Beograda zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću na inicijativi za podizanje spomenika Principu, kao i Republici Srpskoj i njenom predsedniku Miloradu Dodiku na donaciji spomenika.
Poslednji komentari
  • pravda Vreme: 28.06.2015 14:57h

    strasno,republika srpska koja rusi bosnu za koju je zivot dao princip mladobosanac podize spomenik

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP